Η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου χτυπάει στην Καρδίτσα
20 Μαρ 2019
Μέχρι τις 29 Μαρτίου οι αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές
20 Μαρ 2019

Επτακόσια αμνοερίφια προσφορά της ΕΒΟΛ για το Πάσχα- Αύξησε τα κέρδη της για μια ακόμη χρονιά η Βιομηχανία

Μοιράσου το άρθρο:

Επτακόσια αμνοερίφια θα διαθέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και η ΕΒΟΛ για την περίοδο του Πάσχα, σε οικογένειες της Μαγνησίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και της Γαλακτοβιομηχανίας, κ. Νικήτας Πρίντζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα (20-3-2019) το μεσημέρι και στην οποία αναφέφθηκε ακόμη, στα θετικά οικονομικά στοιχεία για την ΕΒΟΛ που καταγράφηκαν το 2018, αλλά και στην αρνητική – έως απογοητευτική, όπως είπε – γενικότερη κατάσταση της αγροτοκτηνοτροφίας στη χώρα.

Όσον αφορά στην προσφορά ενόψει Πάσχα, διευκρίνισε ότι τα αμνοερίφια θα διανεμηθούν μέσω των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της Μητρόπολης Δημητριάδος. Τα σφάγεια θα αγοραστούν δε, από τον Σύλλογο Κρεοπωλών Νομού Μαγνησίας, με την απαίτηση από πλευράς του Αγροτικού Συνεταιρισμού, να προέρχονται από κτηνοτρόφους του Νομού, ώστε να ενισχυθούν και οι δύο αυτοί κλάδοι.

Το νέο συμβατικό κατσικίσιο γιαούρτι της ΕΒΟΛ κυκλοφορεί εδώ και μια εβδομάδα

Αύξηση τζίρου και κερδών το 2018

Στο μεταξύ, για μια ακόμη χρονιά, η ολοκλήρωση και οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων χρήσης του οικονομικού έτους 2018 για τον Συνεταιρισμό και την ΕΒΟΛ, έδειξε σημαντικές αυξήσεις στα οικονομικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, επετεύχθη τζίρος μεγαλύτερος των 18 εκατ. ευρώ, καταγράφηκε δηλαδή αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2017. Όσον αφορά στα κέρδη, έφτασαν τα 2,2 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 15%, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Προσδοκία της Διοίκησης της ΕΒΟΛ είναι να συνεχιστεί η αύξηση των κερδών και την τρέχουσα χρονιά, μέσα από την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί. Μεταξύ των στόχων αυτών, είναι η κυκλοφορία τριών νέων προϊόντων, το ένα εκ των οποίων, που είναι το κατσικίσιο συμβατικό γιαούρτι, έχει ήδη κυκλοφορήσει. Επίσης, μέσα στο 2019 τα προϊόντα της ΕΒΟΛ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε όλη τη χώρα, με έμφαση στα νησιά – και κυρίως του Ιονίου – αλλά και στη Θράκη. Παράλληλα, στόχος είναι να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο του Συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ, μέσα από διάφορες δράσεις.

Μοιράσου το άρθρο: