Α. Παπαδούλης: Η σημερινή δημοτική αρχή αρνείται συνεργασία με το Νοσοκομείο
18 Μαρ 2019
Γιορτή Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών του Δήμου Βόλου
19 Μαρ 2019

Ι. Αποστολάκης: Σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης η πολιτιστική της κληρονομιά

Μοιράσου το άρθρο:

Τις προοπτικές συνεργασίας του δήμου με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, συζήτηση ο υποψήφιος  Δήμαρχος, Ιάσονας Αποστολάκης, με τις κ.κ. Ανθή Μπάτζιου  και Κερασία Γεωργίου, αντίστοιχα. 

Ο Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε την ανάγκη στενής επαφής και συνεργασίας του Δήμου με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, με σκοπό την ανάδειξη και την ανάπτυξη της πόλης Ειδικά η πολιτισμική κληρονομιά, πέρα από τη μεγάλη σημασία που έχει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Η ταυτότητα μιας περιοχής θα πρέπει να προστατεύεται, να αναδεικνύεται και να προωθείται με συνέχεια και συνέπεια κι όχι αποσπασματικά ή βραχυπρόθεσμα μόνο στην τουριστική περίοδο. Θα πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης και εξωστρέφειας κι όχι «εργαλείο εκμετάλλευσης».

Σε όλη την έκταση του σημερινού Δήμου Βόλου, από το Σέσκλο και το Διμήνι, τη Νέα Αγχίαλο, τα χωριά του Πηλίου και το πολεοδομικό συγκρότημα, υπάρχουν διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, ιστορικές περιοχές και παραδοσιακοί οικισμοί. Βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδιασμού αφενός για την ανάδειξή τους και αφετέρου για την ενσωμάτωσή τους σ’ ένα συνολικό πλάνο για την τουριστική ανάπτυξη του Βόλου.

Μοιράσου το άρθρο: