Διεθνή μηνύματα στήριξης του αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών με αφορμή το συλλαλητήριο στις 16 Μαρτίου
15 Μαρ 2019
Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;
15 Μαρ 2019

Στήριξη στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και από το δίκτυο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Την αντίθεσή του στην καλυση απορριμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ – LAFARGE και τη στήριξή του στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στο Βόλο, εκφράζει μέσω δελτίου τύπου το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία, «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ».

 

Αναλυτικότερα:

«Ο αστικός ιστός του Βόλου και οι γύρω αγροτικές περιοχές βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό λόγω της καύσης τεράστιας ποσότητας αστικών αποβλήτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ – LAFARGE. Θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ασφαλής καύση για τα παραπάνω υλικά και ότι αυτά επιβαρύνουν ανεπιστρεπτί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και για τον γεωργικό τομέα, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φυσικό περιβάλλον, τον αέρα, το έδαφος και το νερό.

Η περιοχή επιμόλυνσης από τους αέριους ρύπους, σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, εξαπλώνεται σε ακτίνα μεγαλύτερη από 30 χιλιόμετρα. Αν αναλογιστούμε ότι σε αυτή περιλαμβάνεται ολόκληρο το Πήλιο – που είναι πλούσιο σε φυσική και γεωργική βιοποικιλότητα, με μεγάλο αριθμό βιοκαλλιεργητών, παραγωγών ποιοτικών ΠΟΠ προϊόντων και αξιόλογων τουριστικών μονάδων – θα συνειδητοποιήσουμε πόσοι σημαντικοί παραγωγικοί τομείς και πόσες επαγγελματικές ομάδες πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη ρυπογόνα καύση απορριμμάτων της ΑΓΕΤ-LAFARGE.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και ενώνουμε την φωνή μας στις 16 Μαρτίου, στο συλλαλητήριο με όλους τους φορείς και τους πολίτες του Βόλου που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο θέμα αυτό.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου καθώς και η υπονόμευση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας της τροφής μας.»

Μοιράσου το άρθρο: