Κώστας Χατζής σε τραγούδια έντονης κοινωνικής διαμαρτυρίας και σε τραγούδια ερωτικής διάθεσης
15 Μαρ 2019
Στήριξη στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και από το δίκτυο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ
15 Μαρ 2019

Διεθνή μηνύματα στήριξης του αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών με αφορμή το συλλαλητήριο στις 16 Μαρτίου

Μοιράσου το άρθρο:

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών έχει λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ από το εξωτερικό.

Ο Ιρλανδός βουλευτής Mick Barry, μέλος του Socialist Party έστειλε το παρακάτω βίντεο:

Επιτροπή Πολιτών από την Ισπανία που αγωνίζεται ενάντια στην καύση σκουπιδιών έστειλε το παρακάτω βίντεο:

Μήνυμα Συμπαράστασης από την Ισπανική Επιτροπή κατά της καύσης σκουπιδιών

Το συγκλονιστικό μήνυμα των Ισπανών. Οι Ισπανοί ξύπνησαν και σταματούν τις τσιμεντοβιομηχανίες που καίνε σκουπίδια στον τόπο τους ιδρύοντας μία πλατφόρμα οργανώσεων. Στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Βολιώτες για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 16 Μαρτίου 2019. ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Εσύ;

Δημοσιεύτηκε από Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Και αντίστοιχη Επιτροπή Πολιτών από την Lugagnano Val d’Arda της Βόρειας Ιταλίας, που έστειλε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο facebook της Επιτροπής:

Greetings and BEST WISHES for the March 16th demonstration from Arda Valley (Piacenza, Italy)! 💪💪💪 DAI DAI DAI, #NonBruciamoIlNostroFuturo!!!

Δημοσιεύτηκε από Angelo Negri στις Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Την παρακάτω επιστολή συνυπογράφουν συνδικαλιστές από το Βέλγιο και αγωνιστές κατά της καύσης σκουπιδιών από την Αγγλία. Η επιστολή στάλθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Δήμο Βόλου.

«Ενημερώθηκα ότι η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ, η οποία ανήκει στην πολυεθνική Lafarge-Holcim, λειτουργεί από το 2015 το εργοστάσιό της στο Βόλο χρησιμοποιώντας καύση απορριμμάτων. Τεράστιοι όγκοι από τοπικά και εισαγόμενα σκουπίδια καίγονται, από τότε που η κυβέρνηση έδωσε στην ΑΓΕΤ την άδεια να καίει 200.000 τόνους σκουπίδια το χρόνο. Τα σκουπίδια που καίγονται είτε είναι σύμμεικτα είτε στη μορφή RDF/SRF.

Διαφωνώ κάθετα και καταδικάζω την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ όπως και την απόφαση του Δήμου Βόλου να χτίσει ένα εργοστάσιο παραγωγής SRF που θα στέλνει τα σκουπίδια της πόλης στην ΑΓΕΤ προς καύση.

Η καύση απορριμμάτων, και ειδικά σε τσιμεντοβιομηχανίες, εκλύει διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα και άλλες επικίνδυνες και τοξικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο, ασθένειες του νευρικού συστήματος του αναπνευστικού συστήματος, του καρδιοαγγειακού συστήματος. Τα βαρέα μέταλλα που υπάρχουν στην στάχτη που δημιουργείται από την καύση, συνήθως θάβονται προκαλώντας ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.

Υποστηρίζω τις πολιτικές που ελαχιστοποιούν την παραγωγή και χρήση πλαστικών και οι οποίες διαχειρίζονται τα απορρίμματα με περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους όπως η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση. Οι συγκεκριμένες μέθοδοι μπορούν πολύ εύκολα να επιτευχθούν με την αρωγή του Δήμου εάν επενδύσει σε ένα τοπικό κέντρο ανακύκλωσης το οποίο θα διαχειρίζονται εργαζόμενοι σε αυτό πολίτες του Βόλου.

Θα ήθελα να εκφράσω συμπαράσταση και υποστήριξη στους πολίτες του Βόλου που παλεύουν ενάντια στις περιβαλλοντικά επικίνδυνες πρακτικές της κυβέρνησης και του Δήμου, οι οποίοι θυσιάζουν τη δημόσια υγεία για το κέρδος.

Συμπαραστέκομαι στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.

Στηρίζω το κάλεσμα για παλλαϊκή συγκέντρωση στις 16 Μαρτίου 2019.

Απαιτώ από την κυβέρνηση και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος να αποσύρουν την άδεια που δόθηκε στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια.

Απαιτώ από τον Δήμαρχο Βόλου να ακυρώσει τα σχέδια δημιουργίας εργοστασίου
SRF.

Υπογράφοντες:
• Tina De Greef, Γραμματέας στο Συνδικάτο LBC-NVK (ACV) του Βελγίου
• Tim Joosen, εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Συνδικάτο ACOD του Πανεπιστημίου της Ghent του Βελγίου
• Thomas Baeyens, Συνδικαλιστικός Υπεύθυνος του PSL στο Βέλγιο
• Geoff Stokle, ακτιβιστής στης Κίνησης Πολιτών «Σταματήστε την καύση σκουπιδιών στο Newcastle» της Αγγλίας, μέλος του Socialist Party»

Μηνύματα στήριξης από την υπόλοιπη Ελλάδα:
Τη συμπαράστασή τους από την υπόλοιπη Ελλάδα εκφράζουν με μηνύματα και ψηφίσματά τους οργανώσεις του οικολογικού χώρου, καθώς και συλλογικότητες που αγωνίζονται για το περιβάλλον και διεκδικούν την αξιοπρεπή επιβίωσή τους στον τόπο τους και ένα καλύτερο μέλλον. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
– Πελίτι Δράμας
– ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ από την Πετρούπολη Αττικής
– Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας
– Οικολογικό Δίκτυο
– Οικολογική Κίνηση Πάτρας – ΟΙΚΙΠΑ
– Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
– ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ / Πρέβεζα- Εξορύξεις STOP
– Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων – Χαλκιδική
– Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού»

Συγκινητική είναι η πρωτοβουλία μερικών από αυτούς να οργανώσουν τη μετακίνησή τους στο Βόλο με κάλεσμα στην πόλη τους, προκειμένου να έρθουν στο συλλαλητήριο.

Μοιράσου το άρθρο: