Ημερίδα για τη βιομηχανική κάνναβη
21 Φεβ 2019
Τραγούδια για τα όμορφα του κόσμου
21 Φεβ 2019

Η Νάνσυ Καπούλα απαντά στο δήμο Βόλου για τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας

Μοιράσου το άρθρο:

“Μετά από 40 μέρες (δεν θα πούμε ακόμη… καλά σαράντα) η δημοτική αρχή Βόλου, εδέησε να εκφραστεί για τη μεταφορά της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και με ανακοίνωσή της, ζητεί από τους υποψηφίους για το Δήμο Βόλου να τοποθετηθούν για το θέμα.

Παραπέμπουμε λοιπόν τη δημοτική αρχή Βόλου στην από 12 Ιανουαρίου 2019 ανακοίνωση της επικεφαλής του συνδυασμού μας «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυς Καπούλα για να αντιληφθεί ότι έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν και εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις για αυτό.

Ειδικότερα, η κ. Νάνσυ Καπούλα, ανέφερε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2019 και μέρος της έχει αντιγραφεί από τη δημοτική αρχή Βόλου:

«Το ενδεχόμενο της μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο, υπό τύπου πληροφοριών εγείρει τα κοινωνικά αντανακλαστικά και ενισχύει την ανησυχία πολιτών και εργαζομένων της τοπικής κοινωνίας του Βόλου.

Η δε φημολογία χωρίς επίσημη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας, ενισχύει και επιτείνει την εύλογη αναταραχή και τους προβληματισμούς, αφού δεν είναι γνωστά τα πραγματικά δεδομένα.

Οι πληροφορίες ότι επίκειται πλέον η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δημιουργεί κραδασμούς τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους στρατιωτικούς, οι οποίοι έχουν δομήσει τις ζωές και τις οικογένειές τους στην περιοχή μας.

Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και θέτουμε εκ των προτέρων τις αλυσιδωτές συνέπειες που θα προκληθούν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην τοπική αγορά και οικονομία.

Οι όποιες μεταβολές, αλλαγές σχεδιασμών, απ’ όπου κι αν προέρχονται οφείλουν να σέβονται την τοπική κοινωνία στην οποία επιχειρούνται να γίνουν, με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων όλων των πολιτών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας κάνει τους σχεδιασμούς της και η τοπική κοινωνία, έχει υποχρέωση να περιφρουρήσει την ομαλή και ανεμπόδιστη πορεία της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξής της.

Δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα πληττόμενα συμφέροντα του Δήμου Βόλου και όλων των θιγόμενων πολιτών και εργαζομένων, εφόσον το Υπουργείο εμμείνει στην απόφαση της μεταφοράς του Στρατοπέδου», καταλήγει η κ. Καπούλα”

Μοιράσου το άρθρο: