Ξεκίνησαν οι σχολικοί αγώνες στη Μαγνησία
21 Φεβ 2019
Νεκρός νεαρός μέσα στο χείμαρρο Ξηριά-Θύμα ίσως τροχαίου
21 Φεβ 2019

Εμπορικός Σύλλογος: Να ακυρωθεί η απόφαση του ΓΕΣ για μετεγκατάσταση 32ης Ταξιαρχίας

Μοιράσου το άρθρο:

Αρνητικός στη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θα πληγεί η οικονομία της πόλης. Παράλληλα ασκεί κριτική στους εκλεγμένους βουλευτές του Νομού που δεν περιφρουρούν τα συμφέροντά της και την  έχουν καταντήσει ουραγό στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας και ζητά την ακύρωση της απόφασης του ΓΕΣ.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Η πληροφορία της ενδεχόμενης μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα, απασχολεί για ακόμη μια φορά έντονα τον εμπορικό κι επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας. Τα επιχειρήματα περί επιχειρησιακών αναγκών για μετεγκατάσταση φαίνεται, όπως αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι, να μην ευσταθούν και όλοι  οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τις ενδεχόμενες συνέπειες του σχεδίου αυτού και να αναθεωρήσουν τα σαθρά επιχειρήματα τους.

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα αναφορικά με την μετεγκατάσταση του στρατοπέδου  και είναι η δεύτερη φορά,  που ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου τοποθετείται ώστε να διασφαλιστούν τα άμεσα συμφέροντα όλων των πολιτών κι επιχειρηματιών της πόλης. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να κρίνουμε μια απόφαση που έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα αλλά είναι ένα θέμα που θίγει τις επιχειρήσεις μας και γενικότερα την οικονομία της πόλης

Η επιλογή της θέσης του στρατοπέδου, σαφώς δεν είχε γίνει τυχαία στο παρελθόν, καθώς εξυπηρετεί άριστα την αποστολή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Η περιοχή μας διαθέτει τόσο τις λιμενικές όσο και τις οδικές υποδομές, που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της Ταξιαρχίας. Δεν αντιλαμβανόμαστε το γεγονός ότι εδώ και 60 χρόνια το στρατόπεδο Γεωργούλα εξυπηρετούσε τις επιχειρησιακές ανάγκες του Ελληνικού Στρατού και ξαφνικά κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι αυτό έχει παυσει, ώστε να αποφασίσουν εσπευσμένα τη μετεγκατάστασή του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί ότι τέτοιες θεωρητικές αλλαγές δεν αποτελούν παράγοντα ενός αναπτυξιακού σχεδίου αλλά συρρίκνωσης των ήδη πληγέντων δεδομένων της χώρας, αυξημένη ανεργία και οικονομική δυσπραγία που μαστίζουν την εποχή μας. Η Μαγνησία, πρωταθλήτρια στην ανεργία και στον οικονομικό μαρασμό, θα δεχθεί ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα.

Ας μας αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, ποια τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία έχει λάβει προκειμένου να μην διαταραχθεί η τοπική οικονομία και ιδίως η λαβωμένη απ την κρίση αγορά της Νέας Ιωνίας. Το στρατόπεδο Γεωργούλα είχε και έχει σημαντική θέση για την περιοχή. Επίσης έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη ζωή της πόλης. Η μετεγκατάσταση της ταξιαρχίας πεζοναυτών, περίπου 500 μόνιμων στρατιωτικών με τις οικογένειες τους  θα σημάνει το μαρασμό της περιοχής. Είναι γνωστό, ότι όχι μόνο οι φαντάροι που ασκούν τη στρατιωτική τους θητεία αλλά και οι οικογένειες πολλών στρατιωτικών διαμένουν εκεί αλλά και στις γύρω περιοχές. Τόσο οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες της υποδομής του στρατοπέδου όσο και οι ανάγκες των οικογενειακών μελών των στρατιωτικών, που έχουν μετατεθεί εδώ καλύπτονται από το δυναμικό της τοπικής αγοράς. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι 500 μόνιμοι στρατιωτικοί λαμβάνουν τον χρόνο περί τα €6.000.000 μισθοδοσίες. Άλλα τόσα περίπου λαμβάνουν και οι σύζυγοι αυτών, με αποτέλεσμα οι μισθοί να αγγίζουν τα €12.000.000. Εάν υπολογίσουμε άλλους 500 περίπου κληρωτούς οι οποίοι διακινούν το χρόνο περίπου €1.000.000 και συνυπολογίσουμε τις δαπάνες (για τρόφιμα, συντήρηση κτηρίων κα) που κάνει το στρατόπεδο στηρίζοντας τοπικές επιχειρήσεις τότε το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα ξεπερνά κατά πολύ τα €20.000.000.

Έχουμε το προνόμιο να μας εκπροσωπούν πέντε βουλευτές εκ τω οποίων οι τρείς κυβερνητικοί. Ο στρουθοκαμηλισμός των κυβερνητικών  βουλευτών είναι απερίγραπτος και εξοργιστικός. Υπομένουμε, και κακώς το πράττουμε, την ολιγωρία τους στα θέματα του νομού, αλλά η μετεγκατάσταση του στρατοπέδου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τους καλούμε να τοποθετηθούν επίσημα σ΄ ένα τόσο μείζον θέμα,  που πλήττει τη πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας, και να αποδείξουν ότι είναι άξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξε ο βολιώτικος λαός. Θέλουμε ανθρώπους με όραμα. Ανθρώπους να μην οραματίζονται καρέκλες. Καθιστούμε σαφές ότι δεν επιτρέπουμε την υποβάθμιση της πόλης μας, η οποία αναδεικνύεται εξίσου σημαντική ως προς τη δημογραφική της ανάπτυξη αλλά και την κεντρική γεωγραφική θέση της στη χώρα

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει οικονομικά,  εκλέγει ανθρώπους που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν αγαπούν την πόλη και την έχουν καταντήσει ουραγό στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την ακύρωση της απόφασης της ΓΕΣ , που αφορά τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα και δεν θα μείνει βαθιά νυχτωμένος στα τοπικά συμφέροντα.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: