Σύσκεψη με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Θεσσαλίας συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης για το υπέρογκο περιβαλλοντικό τέλος άρδευσης που επιβάλει η Αποκεντρωμένη
20 Φεβ 2019
Κατανόηση και συνεργασία ζητά από τους πολίτες ο Δήμος Βόλου για τα κυκλοφοριακά προβλήματα από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
20 Φεβ 2019

Ύποπτη χρήση δημοτικών οχημάτων κατήγγειλε η κίνηση “Μαζί για το Βόλο” στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης

Μοιράσου το άρθρο:

Αναφορά-καταγγελία κατέθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης “Μαζί για το Βόλο” στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με ύποπτη – όπως τη χαρακτηρίζουν – χρήση δημοτικών οχημάτων. Η αναφορά κοινοποιήθηκε και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία Βόλου, στον δε αρμόδιο φορέα κατατέθηκε σχετικό υλικό, που – όπως αναφέρεται – καταδεικνύει την παράνομη χρήση των οχημάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

” Η χρήση που γίνεται αντίκειται στις καθορισμένες οδηγίες, γεγονός που την καθιστά παράνομη και επισείει πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και ποινών εις βάρος των υπευθύνων.

Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, ούτε χρονικά, ούτε πολιτικά. 4μιση χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται αυτή η χρήση. Παράλληλα, αποτελούν μέρος μιας γενικότερης αντίληψης, η οποία περιβάλει και εκφράζει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η καθεστωτική λογική και η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχουν μετατρέψει οχήματα που αποτελούν δημοτική περιουσία, σε ΙΧ!

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν δείχνουν τα οχήματα να βρίσκονται σε διάφορα σημεία, σε ώρες, χώρους και μέρες που δε δικαιολογούν τη δημοτική χρήση, δηλαδή ακόμα και νυχτερινές ώρες, έξω από νυχτερινά μαγαζιά, σαββατοκύριακα, έξω από τα σπίτια δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ή και εκτός των ορίων του Δήμου, σε διοργανώσεις άσχετες προς τις αρμοδιότητες και τους σκοπούς του Δήμου.

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιάσονα Αποστολάκη και τη δημοτική κίνηση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», αυτά τα περιστατικά αναδεικνύουν την τοξικότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που αντιλαμβάνεται τα του Δήμου ως δική της περιουσία. Συμβολίζουν τη συνολική λογική τους στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στο Δήμο Βόλου!”

 

Μοιράσου το άρθρο: