Παρουσίαση των υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Βόλου
20 Φεβ 2019
Απολογισμός δράσεων του συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών «Φάρος Σκοπέλου
20 Φεβ 2019

Μαζί για το Βόλο: Δεν χρειάζεται να ανακυκλώνεται η συζήτηση για κοινή κάθοδο

Μοιράσου το άρθρο:

Δεν υπάρχει λόγος να ανακυκλώνεται η συζήτηση για κοινή κάθοδο με το ψηφοδέλτιο του Απ. Παπαδούλη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη  Μαζί για το Βόλο. «Η συζήτηση για ευρύτερες συγκλίσεις που δεν έγινε εφικτό να υλοποιηθούν αυτήν τη στιγμή, δεν εξυπηρετεί τίποτα, παρά μόνο υπονομεύει τις προσπάθειες των υποψηφίων να αναδείξουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον της πόλης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Η ανακοίνωση

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, θα θέλαμε με αφορμή δημοσιεύματα περί σύγκλισης των αυτοδιοικητικών δυνάμεων να δηλώσουμε ότι με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων της δημοτικής μας κίνησης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ» αναλώσαμε πάνω από ένα 5μηνο με σκοπό τη σύγκλιση και την κοινή κάθοδο με άλλες προοδευτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις.

Συνοδοιπόρο σε αυτήν την προσπάθεια βρήκαμε την αυτοδιοικητική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης». Μάλιστα, είχαμε ανοίξει και διάλογο για επικεφαλής κοινής αποδοχής, ο οποίος έδειχνε ότι σύντομα θα καταλήξει επιτυχώς. Δυστυχώς, στη φάση αυτή και προφανώς για να δυναμιτιστεί η κοινή μας προσπάθεια, κεντρικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ήρθε στην πόλη και επέβαλε την υποψηφιότητα του κ. Παπαδούλη, παρακάμπτοντας την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κοινή κάθοδος.

Το αδιέξοδο αυτό, στο οποίο οδήγησαν τακτικισμοί, σκοπιμότητες και κομματικές στρατηγικές, που ελάχιστη σχέση έχουν με τα σημαντικά ζητήματα της πόλης μας, οδήγησαν στην πιεστική ανάγκη λήψης αποφάσεων από την κίνησή μας, με κατάληξη την ανάδειξη του Ιάσονα Αποστολάκη στη θέση του επικεφαλής-υποψηφίου Δημάρχου.

Σήμερα, μετά τις διαδικασίες που ξεκίνησαν, την ανάδειξη υποψηφίου μέσα από μια μαζικότατη συνέλευση, την εύρεση υποψήφιων κ.λπ. δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό, παρόλο που θεωρούμε μια κοινή κάθοδο αναγκαία με πρόγραμμα που θα έχει ως κεντρικά συνθήματα την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας με διάλογο και δημοκρατία, την προστασία της δημοσίας υγείας και του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων.

Πλέον δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα στο να ανακυκλώνουμε μια συζήτηση για κοινή κάθοδο. Η συζήτηση για ευρύτερες συγκλίσεις που δεν έγινε εφικτό να υλοποιηθούν αυτήν τη στιγμή, δεν εξυπηρετεί τίποτα, παρά μόνο υπονομεύει τις προσπάθειες των υποψηφίων να αναδείξουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για το μέλλον της πόλης.

 

Μοιράσου το άρθρο: