Ύποπτη χρήση δημοτικών οχημάτων κατήγγειλε η κίνηση “Μαζί για το Βόλο” στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης
20 Φεβ 2019
Μεγάλη επιτυχία της δράσης «Διεκδίκηση Χιονονιφάδας» από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Ε.Ο.Σ. Αλμυρού, Βόλου και Λάρισας
20 Φεβ 2019

Κατανόηση και συνεργασία ζητά από τους πολίτες ο Δήμος Βόλου για τα κυκλοφοριακά προβλήματα από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Μοιράσου το άρθρο:

Την κατανόηση και κυρίως την πλήρη συνεργασία των πολιτών, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις και τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται εξαιτίας τριών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, στο κέντρο της πόλης, ζητά η δημοτική Αρχή.

Πρόκειται ειδικότερα, για την κατασκευή της ειδικής διαδρομής για ΑμεΑ στο τμήμα της οδού Ιωλκού, τις εργασίες για την ανέγερση του πολυόροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, που επέβαλαν την γνωστή εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Γαμβέτα και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του τέταρτου κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Δημαρχείου. Τα έργα αυτά προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, τα οποία μάλιστα με την πρόοδο των εργασιών θα επιτείνονται.

Για τους λόγους αυτούς, η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν την χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων τους για την κίνησή τους στον κεντρικό τομέα της πόλης και ιδιαίτερα στα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα.

Να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατα και γενικά δίκυκλα όσοι μπορούν και να κινούνται πεζή αν οι αποστάσεις τους το επιτρέπουν. Τα έργα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λίγων εβδομάδων, το οποίο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να τηρηθεί ευλαβικά και να αποδοθούν προς χρήση στους πολίτες, για την εξυπηρέτηση των οποίων άλλωστε εκτελούνται.

Ήδη – όπως αναφέρεται – από την πλευρά του Δήμου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια περαιτέρω συνεργασία και με τα δύο ΚΤΕΛ (Αστικό και Υπεραστικό) ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός είτε σε αλλαγή δρομολογίων, είτε σε πύκνωση και επέκτασή τους, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού.

 

Μοιράσου το άρθρο: