“Να τιμωρηθούν αυτοί που ξυλοκόπησαν εργάτες γης που διαμαρτυρήθηκαν γιατί ήταν απλήρωτοι”
19 Φεβ 2019
“Το νησί των σκλάβων” και αυτή την Κυριακή στην Πειραματική
20 Φεβ 2019

Αποστρατεύεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλης Μαρκογιαννάκης – Στη θέση του ο Β. Καραΐσκος

Μοιράσου το άρθρο:

Αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξίαρχου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλης Μαρκογιαννάκης, μετά τις κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

 

Νέος Διευθυντής αναλαμβάνει ο Βασίλης Καραΐσκος και υποδιευθυντές ο Μίλτος Αλεξάκης Α’ Υποδιευθυντής και Β’ ο Θανάσης ο Καλαμπόκας.

Τ

Ο απερχόμενος Αστυνομικός Διευθυντής, ταξίαρχος, Βασ. Μαρκογιαννάκης

Το βιογραφικό του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1969.

Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 1986 και εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αποφοίτησε το 1990 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προς την Πατρίδα, υπηρετώντας στο 641 Ε.Τ.Π Ειδικό Τάγμα Προκαλύψεως στο Λυκόφως – Σουφλίου Νομού Έβρου για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών (1990-1991), ως οπλίτης θητείας.

Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1993, ως Δόκιμος Αστυφύλακας  και το επόμενο έτος εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απ’ όπου αποφοίτησε και ορκίστηκε ως Υπαστυνόμος Β’ το 1996.

Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης, ως Διοικητής (1996-1997), σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (1997-1999), στη νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας (1999-2003), στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ως Υποδιευθυντής (2003-2014) και Διευθυντής (2014-Μάρτιος 2016) και στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ως Υποδιευθυντής (Μάρτιος 2016-Φεβρουάριος 2019).

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με ειδίκευση στο Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάκριση «Άριστα».

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την INTERPOL, τη EUROPOL, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το «Χαμόγελο του παιδιού» και το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία στο Σώμα του έχουν απονεμηθεί δυο παράσημα των Ταγμάτων Αριστείας, ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα, το Αστυνομικό μετάλλιο, Αστυνομικής Αξίας Β’ Τάξης και το μετάλλιο διαμνημόνευσης, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β’ Τάξης.

Έχει καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Είναι έγγαμος με την Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ζωή Ζήνδρου και πατέρας δύο τέκνων, του Κωνσταντίνου και του Γεωργίου, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο πατέρας του ήταν επίσης Αστυνομικός, ο Ενωμοτάρχης Κωνσταντίνος Καραϊσκος.

Είναι εμπνευστής και δημιουργός της Μόνιμης Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, υποστηρίζοντας πάντοτε την υλοποίηση δράσεων, που εστιάζουν στην προστασία του πολίτη μέσα από την εμβάθυνση των σχέσεων Αστυνομίας και Κοινωνίας.

Είναι συλλέκτης αστυνομικών πηληκίων και σημάτων απ’ όλο τον κόσμο.

Μοιράσου το άρθρο: