Σοβαρό τροχαίο έξω από το Δημαρχείο Βόλου
18 Φεβ 2019
Ειδικό αυτοκίνητο ελέγχου ηλεκτρομαγνητικών πεδίων θα παραχωρηθεί από την Ε.Ε.Α.Ε. στην Π.Ε. Μαγνησίας
18 Φεβ 2019

«Μαζί για το Βόλο»: Κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής οι συνδυασμένες μεταφορές

Μοιράσου το άρθρο:

«Κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής», χαρακτηρίζει η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης, τις συνδυασμένες μεταφορές, ενώ η κατάργηση του σιδηροδρομικού «S» χαρακτηρίζεται ως λυτρωτική .
Σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών κ. Βούρδα, αναφέρονται τα εξής:

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν σε ανοιχτή ενημέρωση την Κυριακή σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την επαναχάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην είσοδο του Βόλου, αποτελεί μια σημαντική είδηση, με αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη μας. Γι’ αυτό το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης και κλιμάκιο της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» ήταν παρόντες.
Σημαντικό κομμάτι αυτού του έργου, που ήταν και θέση της κίνησής μας διαχρονικά, είναι η επαναχάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, με την κατάργηση του αμαρτωλού «S» και τη διαδρομή της να περνά από το σιδηροδρομικό σταθμό «Λατομείο» μέσω Α΄ΒΙ.ΠΕ. Αυτή η εξέλιξη είναι λυτρωτική για την περιοχή της Νέας Ιωνίας, την οποία διαμέλιζε, απέτρεπε την ανάπτυξή της και προκαλούσε δεκάδες δυστυχήματα σε συμπολίτες μας. Έστελνε το τρένο χωρίς λόγο στους λόφους των Μελισσατίκων και άφηνε τη ΒΙ.ΠΕ. του Βόλου εκτός της πορείας του.
Παράλληλα, αποτελεί δικαίωση πολυετούς αγώνα των πολιτών, από το 1988 μέχρι σήμερα. Οφείλουμε αναφορά σε εκείνους που εδώ και 32 χρόνια έδωσαν αυτόν τον αγώνα. Ένας εξ αυτών ήταν και το μέλος της κίνησής μας και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μολοχίδης, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δράσης του σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν ευτύχησε να ζήσει για να δει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για την κίνησή μας, οι συνδυασμένες μεταφορές(σιδηροδρομικές, θαλάσσιες, αεροπορικές και οδικές), που προωθούνται συστηματικά στην Ευρώπη, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Βόλος βρίσκεται στην καρδιά αυτού του δικτύου. Μένει να το οργανώσει μεθοδικά, αλλά και δυναμικά, τόσο για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, αλλά και για να αναδείξει το ρόλο του στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια. Υπό αυτό το πρίσμα, η μεγαλύτερη επένδυση του ΟΣΕ στην πόλη μας μπορεί να σηματοδοτήσει την αναστροφή της υποβάθμισης που χρόνια τώρα υφίσταται η περιοχή μας και σε συνδυασμό και με άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, να οδηγήσουν την πόλη μας στην ανάπτυξη. Γι’ αυτούς τους λόγους, θεωρούμε κρίσιμη της συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σχετική συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα σχετικά προγράμματα».

Μοιράσου το άρθρο: