Σύλλογοι Γυναικών: Να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένη η Παιδιατρική Κλινική
15 Φεβ 2019
Ημερίδα της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ με θέμα «Γνωριμία με την Αναπηρία»
15 Φεβ 2019

Β. Χατζηκυριακός: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η χωματερή στην είσοδο του Πτελεού

Μοιράσου το άρθρο:

«Ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης προκαλεί στον καθένα η εικόνα που αντικρίζει στην είσοδο σχεδόν του Πτελεού, όπου βρίσκεται η ολοένα και αυξανόμενη ανεξέλεγκτη χωματερή και η οποία αντιπροσωπεύει την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε θέματα περιβάλλοντος», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.Ο κ. Χατζηκυριακός καταγγέλει ότι «λίγο έξω από τον Πτελεό, χώρος που είχε οριοθετηθεί και περιφραχτεί για να χρησιμεύσει αποκλειστικά και μόνο ως χώρος εναπόθεσης ξερόκλαδων και κομμένων δέντρων, έχει από καιρό μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή που υποδέχεται κάθε είδος σκουπιδιών και στην οποία μάλιστα καίει φωτιά σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Έπειτα από σχετική καταγγελία του Προέδρου του Τ.Σ. Πτελεού,η Υγειονομική Υπηρεσία διενήργησε επιτόπια αυτοψία και παρέδωσε ήδη από τις 5 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου την Εκθεσή της προς το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, κοινοποιώντας της ταυτόχρονα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, το τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Α.Τ. Αλμυρού.

Στο πόρισμα αυτό, γίνεται σαφέστατα λόγος ότι προκύπτει κίνδυνος για την δημόσια υγεία και γενικότερη περιβαλλοντική υποβάθμιση και γίνονται συστάσεις για τον άμεσο καθαρισμό και αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου από το αρμόδιο Τμήμα καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμυρού.

Δυστυχώς, μετά την πάροδο τόσων μηνών, καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει, γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτηματικά για τη βούληση της Δημοτικής αρχής να προστατέψει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Πρέπει ωστόσο γενικότερα να επισημανθεί πως σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Αλμυρού υπάρχουν και άλλα σημεία που λειτουργούν ως ανεξέλεγκτες χωματερές, όπως λ.χ. έξω από την Ευξεινούπολη, αλλά και λίγο έξω από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων.

Σαν συμπλήρωμα όλης αυτής της εικόνας έχει από καιρό καταργηθεί και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ οι κάδοι για τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο) υπάρχουν στο Δήμο,στο όνομα μιας δήθεν εξοικονόμησης πόρων και μιας άνευ όρων υποβάθμισης του βιοτικού επίπέδου των Δημοτών του Δήμου μας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, επισημαίνει πως όλη η εικόνα που περιγράφηκε και αναδείχτηκε παραπάνω, αποτελεί ένα μεγάλο στίγμα, μια μελανή κηλίδα στον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται η απερχόμενη δημοτική αρχή τη σχέση που πρέπει να διατηρεί απέναντι στο περιβάλλον και τους δημότες.

Η ανευθυνότητα και η αβελτηρία της διοίκησης του Δήμου μπορεί σε ορισμένους άλλους τομείς της καθημερινότητας να προκαλούν θυμηδία, όταν όμως σχετίζονται με καιρία ζητήματα της δημόσιας υγείας, της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Μοιράσου το άρθρο: