«Δημιουργική ασάφεια» εκατομμυρίων για την αγωγή κατά της ΑΓΕΤ
15 Φεβ 2019
Ανάγκη βελτιστοποίησης πολιτικής προστασίας των σχολείων
15 Φεβ 2019

Με σκληρό ροκ η επίσημη πρώτη του Απ. Παπαδούλη για το δήμο Βόλου

Δεξιά ο Απ. Παπαδούλης

Μοιράσου το άρθρο:

Σκληρή επίθεση στη δημοτική αρχή Βόλου εξαπέλυσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του οποίου  ηγείται, «Βόλος, Ανατροπή Δημιουργία». Επιπλέον την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Ξενία του Βόλου στις 7μ.μ. θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του προγράμματός του και τον κορμό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Παπαδούλης, παρουσία και υποψηφίων,  στηλίτευσε τον τρόπο που πολιτεύεται η δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου, δεσμεύτηκε αν γίνει δήμαρχος να αξιοποιήσει σε θέσεις ευθύνης του δήμου, δημοτικούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις που θα εκπροσωπηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ επισήμανε ότι λόγο στο δημοτικό συμβούλιο θα έχουν και οι πολίτες, αρκεί οι απόψεις τους να εκφράζονται τεκμηριωμένα και όχι με φωνές. Επέκρινε για άλλη μια φορά όσους υπονομεύουν την υποψηφιότητά του και τόνισε ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να υπάρξουν συγκλήσεις από τον πρώτο γύρο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν. «Ο δεύτερος γύρος είναι ακόμη μακριά, αλλά σας διαβεβαιώ τίποτα δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι».

Αναφορικά με το συνδυασμό του, επισήμανε ότι  η περιφέρεια του Δήμου έχει «κλείσει», καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων για το δήμο. Το ψηφοδέλτιο θα αποτελείται από άτομα που προέρχονται από διάφορους χώρους αλλά κυρίως, από άτομα που έχουν εργαστεί, γνωρίζουν τα προβλήματα, είναι αναγνωρισμένοι από την τοπική κοινωνία και «τα ντουλάπια τους δεν έχουν σκελετούς».

Τόνισε ότι ο Βόλος που υπήρξε μία πόλη υπόδειγμα έχει μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγή και επισήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Ξέρουμε τι χρειάζεται και γνωρίζουμε πως θα το αποκτήσουμε και έχουμε την εμπειρία να ξαναφέρουμε τη χαμένη ανάπτυξη».

«Ξέρουμε τι χρειάζεται και πώς θα το αποκτήσουμε», είπε ο κ. Παπαδούλης, μεταξύ άλλων, δεσμευόμενος να φέρει στο προσκήνιο τις παραμελημένες περιοχές του Δήμου Βόλου, να ασχοληθεί με την προστασία του περιβάλλοντος και να δείξει ότι «η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον, είναι στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε ην πόλη στη νέα κανονικότητα. Ο Βόλος θα πρέπει να πάψει να είναι απλός θεατής των ευκαιριών που χάνονται».

Ξέρουμε ποιος είναι ο κύριος Δήμαρχος

 Ο κ. Παπαδούλης χαρακτήρισε τον κ. Μπέο ως «μία φούσκα και μισή που κρύβεται πίσω από έναν επικοινωνιακό χαβαλέ», ως έναν άνθρωπο που χρέωσε την πόλη και πως δεν θα του εμπιστευόταν κανένας επιχειρηματίας, ακόμη και της πιο μικρής επιχείρησης, το ταμείο του.

«Ας βάλουμε τέλος στα φούμαρα. Στην πόλη ορθώνεται ένα επικοινωνιακό μπαλαμούτι περί αποτελεσματικού Δημάρχου. Εγώ τον προσκαλώ σε δημόσια συζήτηση, σε όποιο ΜΜΕ επιθυμεί, ακόμη καις το δικό του, για να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι αυτός ο κύριος. Είναι μία φούσκα και μισή, που κρύβεται πίσω από έναν επικοινωνιακό χαβαλέ» επισήμανε, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι μόνο τεχνοκράτης, αλλά και το λιμανιού αν χρειαστεί. Προκάλεσε επίσης τον Αχ. Μπέο να κάνουν μαζί διαχειριστικό έλεγχο, για να μάθουν όλοι οι Βολιώτες ποιο είναι το πραγματικό αποθεματικό του Δήμου «και να καταλάβουν όλοι ότι ο τύπος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως είπε.

Χρέωσε το δήμο με εκατομμύρια ευρώ

Χαρακτηριστικά, είπε ότι ο Δήμαρχος Βόλου

  • Χρέωσε την πόλη με 7,2 εκατ. ευρώ, αγοράζοντας με χρήματα του δήμου οχήματα καθαριότητας. Μας είπε ότι είναι περιουσία του δήμου. Είναι άσχετος ο άνθρωπος. Στο leasing δεν είσαι ιδιοκτήτης, ενοικιαστής είσαι.
  • Χρέωσε την πόλη με 10 εκατ. ευρώ για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Ένα έργο του προηγούμενου αιώνα, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και χωρίς μελέτη βιωσιμότητας.
  • Χρέωσε την πόλη με 2 εκατ. ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε με πολλά ταρατατζούμ την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Γιατί δεν υπολόγισε και τα 2 αυτά εκατομμύρια;
  • Χρέωσε την πόλη με 1 εκατ. ευρώ για να φτιάξει, δήθεν, πολιτιστικό κέντρο. Χωρίς αδειοδοτήσεις, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας. Αυτός ο αποτελεσματικός κύριος, απλώς έφτιαξε ένα ακόμη μπουζουξίδικο, με χρήματα δικά μας.
  • Παρέλαβε το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ στα 4 εκατ. ευρώ και χρήματα χρωστάμε 11 εκατ. ευρώ. Και την Επιχείρηση σε πλήρη παράλυση.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «στις εκλογές του Μαΐου οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ ενός δήθεν αποτελεσματικού και ενός πραγματικά αποτελεσματικού Δημάρχου, ενός αυταρχικού και ενός δημοκράτη Δημάρχου, μεταξύ ενός χαμηλής διοικητικής ικανότητας ερασιτέχνη και ενός Δημάρχου που ακόμη και οι υπονομευτές του αναγνωρίζουν τις διοικητικές του ικανότητες».

Η ΑΓΕΤ χρειάζεται σοβαρό συνομιλητή

Ο κ. Παπαδούλης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε ότι θα λάβει μέτρα για την αερορύπανση, ενώ θα φροντίσει να συμπληρωθεί

Η επιδημιολογική μελέτη που έχει εκπονηθεί. Όσον αφορά στην ΑΓΕΤ, είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει μία σοβαρή συζήτηση με την εταιρεία, κάτι που ο ίδιος θα επιδιώξει, μαζί με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. «Θα δεσμευτούμε και θα δεσμευτούν και οι δεσμεύσεις θα τιμήσουν και τις δύο πλευρές», ανέφερε.

Για το περιβαλλοντικό πρόβλημα, είπε ότι η λύση είναι σύνθετη και πολιτική και για το λόγο αυτό απαιτείται νέος σχεδιασμός, για μία σύγχρονη πόλη, καθώς ο Βόλο κινείται σε προηγούμενες δεκαετίες με το αυτοκίνητο να έχει κατακλύσει το κέντρο.

Η ξενόφερτη ομάδα θα πάρει τη βαλίτσα της και θα φύγει ….

Όσον αφορά στον αθλητισμό, επέμεινε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει στο παραδοσιακό του σπίτι, το ΕΑΚ, και χαρακτήρισε ιστορικές τις δύο ομάδες της πόλης. «Κάποιος εκδικείται την αθλητική ιστορία της πόλης και τα νέα που έχουν εμφανιστεί κάποια στιγμή θα μπουν σε μία βαλίτσα και θα φύγουν», σημείωσε ο κ. Απ. Παπαδούλης.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: