Επανάρχισαν οι εξετάσεις άδειας οδήγησης – Θα χρειαστούν μήνες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση
12 Φεβ 2019
Το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκαν μέλη του «Εσταυρωμένου»
12 Φεβ 2019

Συνέντευξη Δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε …. μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς

Μοιράσου το άρθρο:

Σε μια ευχάριστη «ανάκριση» υποβλήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας. Το ρόλο του δημοσιογράφου ανέλαβαν τρεις μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς που βρέθηκαν σήμερα στο Βελεστίνο, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Αγριάς, καθώς και συμμαθητές τους επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του Ρήγα προκειμένου να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και να τον ρωτήσουν για τη ζωή και το έργο του Βελεστινλή, άλλα και για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Αρχικά οι μαθητές και δύο συνοδοί καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ», απαθανάτισαν τη Χάρτα και το υλικό που σχετίζεται με τον Ρήγα κι ενημερώθηκαν, αποκομίζοντας θετικά στοιχεία και γνώσεις.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κ. Νασίκα, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να του κάνουν συνέντευξη οι μαθητές και τους μίλησε για την ζωή και το έργο του Ρήγα, αλλά και για τον Δήμο.

Η συνέντευξη κύλισε με ενδιαφέρον για τους μαθητές, οι οποίοι στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος έπρεπε να παράξουν ένα ταινιάκι με μία μεγάλη προσωπικότητα της επανάστασης και επέλεξαν τον Ρήγα Βελεστινλή. Στο τέλος δέχθηκαν αναμνηστικά του Ρήγα και εκπαιδευτικές συμβουλές από τον Δήμαρχο και αποχώρησαν έχοντας πλούσιο υλικό στις μαθητικές τους τσάντες.

 

Μοιράσου το άρθρο: