Ολ. Τελιγιορίδου: Να έρθουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου- Συνεννόηση για διυπουργική
12 Φεβ 2019
Συνέντευξη Δημάρχου Ρήγα Φεραίου σε …. μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς
12 Φεβ 2019

Επανάρχισαν οι εξετάσεις άδειας οδήγησης – Θα χρειαστούν μήνες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Μοιράσου το άρθρο:

Επανάρχισαν από χθες, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, η διενέργεια των οποίων είχε σταματήσει και στο Βόλο από τα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω αποχής των εξεταστών, που διεκδικούν αποζημιώσεις συμμετοχής τους σε εξετάσεις εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και να μην εφαρμοστούν αρκετές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διεξαγωγής εξετάσεων.  Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας, κ. Ιορδάνης Πολατίδης πάντως, η αποχή δεν έχει λήξει τυπικά, ωστόσο αποφασίσθηκε η επανέναρξη των εξετάσεων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους 4,5 μήνες που έχουν να γίνουν εξετάσεις, έχει δημιουργηθεί μια λίστα 1500 περίπου ατόμων που βρίσκονται σε αναμονή για απόκτηση νέων διπλωμάτων και επεκτάσεις. Στο αριθμό αυτό, προστίθενται άλλα 800 περίπου άτομα άνω των 74 ετών, τα οποία βάσει της νέα νομοθεσίας, πρέπει να επανεξεταστούν. Για την περίπτωση των ατόμων αυτών ωστόσο, έχει δοθεί από το Υπουργείο τετράμηνη παράταση, αρχής γενομένης από το χρόνο κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών από τον καθένα.

Χθες Δευτέρα, πρώτη μέρα διενέργειας εξετάσεων μετά την πολύμηνη αποχή των εξεταστών, συγκροτήθηκε μια επιτροπή 10 ατόμων, το σύνολο δηλαδή των εξεταστών της Δ/νσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Εξετάστηκαν δε, 30 υποψήφιοι οδηγοί. Για αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο κ. Πολατίδης, θα γίνονται καθημερινά εξετάσεις μέχρι και την Πέμπτη.

Παρόλα αυτά – πρόσθεσε – θα περάσουν μήνες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ κάλεσε τους υποψηφίους να κατανοήσουν ότι, μπορεί να ξεκίνησαν οι εξετάσεις, ωστόσο υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας που πρέπει να τηρηθεί και ως εκ τούτου, δεν πρέπει να διαμαρτύρονται.

 

Μοιράσου το άρθρο: