Εκδήλωση με θέμα «Η επικοινωνία στην οικογένεια του καρκινοπαθή»
11 Φεβ 2019
Τίτος Πατρίκιος- Ανδρέας Κατσιγιάννης «Πολιορκημένος χρόνος» από το Μουσικό Σχολείο Βόλου
11 Φεβ 2019

Ο «Άλλος ‘Ανθρωπος» στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο:

Ο «Άλλος Άνθρωπος», η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα και πλέον έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις ταξίδεψε στην Καρδίτσα. Χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έστησε την «κοινωνική κουζίνα» στην κεντρική πλατεία της πόλης, μαγειρεύοντας μαζί με πολίτες και προσφέροντες περισσότερες από εβδομήντα μερίδες φαγητού. Δεκάδες Καρδιτσιώτες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία, πολλοί δε εξ αυτών παρέμειναν εκεί για να φάνε όλοι μαζί, φαγητό φτιαγμένο με αγάπη, αλληλεγγύη και αγνά υλικά.
Ο «άλλος άνθρωπος» δεν ήρθε απλώς μία μέρα για να μαγειρέψει στην Καρδίτσα. Ήρθε στην Καρδίτσα για να μείνει.Η Ειρήνη, ο Μάρκος και η Ρουλιάνα θα είναι ο «άλλος άνθρωπος» της Καρδίτσας. Θα μαγειρεύουν κάθε 15 μέρες στην κεντρική πλατεία και σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο και στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις.
Να σημειωθεί ότι Μμέσω της «κοινωνικής κουζίνας» η ομάδα «Ο άλλος άνθρωπος» μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων. Η δράση έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει στηριχτεί από παρόμοιες ομάδες του εξωτερικού

Μοιράσου το άρθρο: