Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση τουρισμού της Ζυρίχης
8 Φεβ 2019
«Μελέτη κατασκευή κόμβου στην οδό Βόλου – Πορταριάς στη θέση Άνω Βόλος»
8 Φεβ 2019

«Τροφή για σκέψη και…δεσμευτικές απαντήσεις από παρατάξεις και δημοτικά σχήματα»

Μοιράσου το άρθρο:

Τα τελευταία οκτώ χρόνια η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό (ΚΠΠΒΝ) , έχει αναδείξει τα προβλήματα του νερού και της επιχειρούμενης εμπορευματοποίησής του, με πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ωστόσο τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα να εντείνονται.

Η ΔΕΥΑΜΒ βαδίζει με αυτόματο πιλότο και γρήγορους ρυθμούς προς τη πτώχευση και το ξεπούλημα και η ποιότητα του νερού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με τις πωλήσεις των εμφιαλωμένων νερών να εκτοξεύονται στα ύψη. Οι δύο Καλλικρατικές δημοτικές αρχές  με την πολιτική τους υποβάθμισαν δραματικά τον δημοτικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και επιβάρυναν οικονομικά τα  νοικοκυριά, τα οποία πληρώνουν μια φορά για πόσιμο νερό το οποίο δεν πίνουν και άλλη μια για προμήθεια εμφιαλωμένου αμφισβητούμενης ποιότητας.
Η ανάδειξη των προβλημάτων και ο αγώνας για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού  πέρασε μέσα από «φωτιά και σίδερο». Δικαστική και αστυνομική βία, στοχοποιήσεις, εκβιασμοί, χαρατσώματα, εξυβρίσεις ιδιαίτερα από την παρούσα δημοτική αρχή, η οποία αντί διαλόγου με τους πολίτες,  εφαρμόζει την πολιτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ανοίξει τις πόρτες της ΔΕΥΑΜΒ στους επενδυτές και να εμπορευματοποιήσει το νερό. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η ιδιωτικοποίηση φυσικών αγαθών και δημόσιων υπηρεσιών σε όλο τον πλανήτη,  διευκολύνεται από δήμους και κυβερνήσεις με άρση της ελευθερίας των πολιτών και φασιστικές πρακτικές.
Παράλληλα αποτελεί κοινή πρακτική των συστημικών κυρίως κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων, να υπόσχονται στους πολίτες πολλά και όταν παίρνουν την εξουσία να τα ξεχνούν ή να εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα, όπως στην περίπτωση της παρούσας δημοτικής αρχής που στην προεκλογική της εκστρατεία διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν τον πρώτο λόγο – που όπως αποδείχτηκε ποτέ δεν είχαν – και ότι θα διασφάλιζε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, για να διαψευστεί και να γελοιοποιηθεί με την επιχείρηση ξεπουλήματος του Βιολογικού και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.
Τα παρακάτω βασικά και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα των κατοίκων των χωριών και της πόλης παραμένουν ανικανοποίητα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να τα εκθέσουμε για μια φορά ακόμη, μονολεκτικά, και να καλέσουμε τiς παρατάξεις και τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές, να καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτά, λαβαίνοντας υπόψη σοβαρά την εκφρασμένη στα λόγια και στην πράξη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πάση θυσία για όσο μένουν ανικανοποίητα.
– δραστική μείωση των απωλειών του δικτύου ύδρευσης της πόλης
– άμεση αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων
– τροφοδοσία νερού ψύξης μηχανημάτων των εργοστασίων της βιομηχανικής ζώνης με νερό από τον Βιολογικό Καθαρισμό
– Κατασκευή δικτύου δημόσιων βρυσών κατά μήκος των χειμάρρων Κραυσίνδωνα και Αναύρου με νερό κατευθείαν από τις πηγές του Βουνού.
–  Προστασία των πηγών του Πηλίου
–  Συντήρηση δικτύων και δεξαμενών σε όλα τα χωριά που ανήκουν στο Δήμο Βόλου
–  Διακοπή της επεξεργασίας του πόσιμου νερού στα χωριά με τη μέθοδο της χλωρίωσης

– Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλες τις ορεινές κοινότητες
–  Διαχείριση της άρδευσης στο πλαίσιο του δήμου και των τοπικών κοινοτήτων και όχι της ΔΕΥΑΜΒ
–  Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ και διασφάλιση της αδιάκοπης ροής του πόσιμου νερού σε όλους  τους κατοίκους
–  Ελεύθερη πρόσβαση στο πόσιμο νερό των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων της περιοχής και

– Πάνω από όλα, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και η κοινωνικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ τόσο στη διοίκηση όσο και στη λειτουργία της.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Δημοσιεύτηκε 28 minutes ago από τον χρήστη Κίνηση Πολιτών για το Νερό

Ετικέτες: εκλογές νερό

0

Προσθέστε ένα σχόλιο

WaterVolo

Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Magazine

 

 

 

 

 

FEB

8

ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τροφή για σκέψη και…δεσμευτικές απαντήσεις από παρατάξεις και δημοτικά σχήματα

Τα τελευταία 8 χρόνια η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό (ΚΠΠΒΝ) , έχει αναδείξει τα προβλήματα του νερού και της επιχειρούμενης εμπορευματοποίησής του, με πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ωστόσο τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα να εντείνονται.

Η ΔΕΥΑΜΒ βαδίζει με αυτόματο πιλότο και γρήγορους ρυθμούς προς τη πτώχευση και το ξεπούλημα και η ποιότητα του νερού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με τις πωλήσεις των εμφιαλωμένων νερών να εκτοξεύονται στα ύψη.

FEB

6

Προβολή της ταινίας «USSAK»του Κυριάκου Κατζουράκη στο Βόλο

Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον,  παρακολουθούμε τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων: Μιας πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόμους, μιας ομάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, ενός ντραγκ/σόουμαν που απαγγέλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού μιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέ

JAN

29

ΟΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΟΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜΒ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Η λειτουργία της άρδευσης των καλλιεργειών που ήταν αρμοδιότητα των δήμων και των κοινοτήτων της περιοχής μας, μετά την εφαρμογή του Καλλικρατικού νόμου για την αυτοδιοίκηση, αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Βόλου, βάσει του άρθρου 75 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων.

JAN

16

Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

Τα χιόνια και οι βροχές του τελευταίου 15νθημέρου, προκάλεσαν κατολίσθηση στις πηγές της Κουκουράβας, γεγονός που ποτέ δεν έγινε γνωστό. Η ζημιά είναι τεράστια με αποτέλεσμα νερά των υδρομαστεύσεων της περιοχής, που τροφοδοτούν με πηγαίο νερό το Βόλο, να κατευθύνονται προς το ρέμα, δεξαμενές να έχουν μετατραπεί σε μπάζα, σωλήνες να χάσκουν στον αέρα και το φαινόμενο της κατολίσθησης να επεκτείνεται επικίνδυνα.

DEC

16

ΣτΕ 2301/2018 [Παράνομη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εκδοθείσα ως κατεπείγουσα κατά παρέκκλιση της πάγιας διαδικασίας]

Νομολογία

Περίληψη

-Με τις διατάξεις των άρθρων 150, 151 και 152 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων θεσπίζεται ειδική διοικητική διαδικασία για τον έλεγχο, εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας αρχικά και της Ειδικής Επιτροπής Περιφέρειας του άρθρου 152 του ως άνω Κώδικα στη συνέχεια, των αποφάσεων των συλλογικών ή μονομελών οργάνων των Δήμων από άποψη νομιμότητας και μόνον, κατόπιν ασκήσεως  προσφυγής.

OCT

30

Προς οικονομικό στραγγαλισμό η ΔΕΥΑΜΒ;

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

Η Δημοτική Αρχή μάταια προσπαθεί να πείσει τους Βολιώτες ότι δίνει τον «υπέρ πάντων αγώνα» για να σώσει τη ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.Οι ανέξοδες και γενικόλογες ψευτομαγκιές του είδους «η ΕΡΓΗΛ δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ αλλά τη φωτογραφία μου» (Μπέος) συμπληρώνονται με κατάφορα ψέματα όπως το ότι το λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ δήθεν θα σώσει την περιουσία των Βολιωτών και θα προστατέψει το δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα της ύδρευσης και της

αποχέτευσης.

OCT

29

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Το κίνημα του Νερού, για μια ακόμη φορά κάθεται στο εδώλιο στις 5 Νοέμβρη 2018, στα δικαστήρια του Βόλου. Τρεις κάτοικοι των Σταγιατών κατηγορούνται για εξύβριση και απειλή εναντίον υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ και στάση, όταν στις 26 Ιούλη 2016, όλοι οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν να δουν την εντολή και την απόφαση για χλωρίωση του πόσιμου νερού, στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα.

Απέναντί του, το κίνημα έχει:

·       –  δύο εργαζόμενους και όχι τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης.

SEP

27

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Το νερό που θα καταναλώνει το νέο εργοστάσιο χαρτοπολτού UPM είναι ισοδύναμο με την κατανάλωση 44 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Προκειμένου να μην επιδεινωθεί η υφιστάμενη ρύπανση στον ποταμό Negro, η  UPM (εργοστάσιο παραγωγής χαρτοπολτού) πρέπει να εξασφαλίζει ελάχιστη ροή 65 κυβικών μέτρων νερού ανά δευτερόλεπτο.

Víctor L. Bacchetta

25/9/2018

Η σύμβαση μεταξύ της κυβέρνησης της Ουρουγουάης και της πολυεθνικής για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ενός νέου εργοστασίου χαρτοπολτού, περιέχει ένα άρθρο με αοριστίες.

SEP

19

Ψέματα, ψέματα…

Tα ψέματα του Α. Μπέου για τη ΔΕΥΑΜΒ

Η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι αν κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ και περάσει στο Δήμο τότε δήθεν προστατεύεται από την ιδιωτικοποίηση και ενισχύεται  το δικαίωμα των πολιτών στο νερό. Όμως η Δημοτική Αρχή του Α. Μπέου, που διοικεί τη ΔΕΥΑΜΒ εδώ και τέσσερα χρόνια, προωθεί ήδη την ιδιωτικοποίηση κομμάτι-κομμάτι :

·        Προσπάθησε να δώσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία (αρχές 2017).

1

SEP

5

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ 8/9

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ,  βρίσκει το κίνημα του νερού ενωμένο και δυνατό απέναντι στη δημοτική αρχή, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τη βρώμικη δουλειά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και εμπορευματοποίησης του νερού. Συνεπικουρούμενη από την κυβέρνηση και ξένους και  εγχώριους επενδυτές, φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει τα σχέδιά της, με όπλα την βία, αστυνομική και δικαστική,    απέναντι στο κίνημα.

Επιλογή γλώσσαςΑγγλικάΑζερμπαϊτζανικάΑλβανικάΑμχαρικάΑραβικάΑρμενικάΑφρικάανςΒασκικάΒεγγαλικήΒιετναμεζικάΒιρμανικάΒοσνιακάΒουλγαρικάΓαελικά ΣκοτίαςΓαλικιακάΓαλλικάΓερμανικάΓεωργιανάΓίντιςΓιορούμπαΓκουτζαρατικάΔανικάΕβραϊκάΕσθονικάΕσπεράντοΖόσαΖουλούΙαπωνικάΊγκμποΙνδονησιακάΙρλανδικάΙσλανδικάΙσπανικάΙταλικάΚαζακστανικάΚανάνταΚαταλανικάΚινέζικα (Απλοποιημένα)Κινέζικα (Παραδοσιακά)ΚιργιζιανάΚορεατικάΚορσικανικάΚουρδικάΚρεόλ ΑϊτήςΚροατικάΛάοΛατινικάΛετονικάΛευκορωσικάΛιθουανικάΛουξεμβουργιανάΜαλαγάσιΜαλαγιάλαμΜαλέιΜαλτεζικάΜαορίΜαραθικάΜογγολικάΝεπαλικάΝορβηγικάΟλλανδικάΟυαλικάΟυγγρικάΟυζμπεκικάΟυκρανικάΟυρντούΠαντζάμπιΠάστοΠερσικάΠολωνικάΠορτογαλικάΡουμανικάΡωσικάΣαμοανικάΣεμπουάνοΣερβικάΣεσότοΣίντιΣινχάλαΣλαβομακεδονικάΣλοβακικάΣλοβενικάΣομαλικάΣόναΣουαχίλιΣουηδικάΣούνταΤαζικιστανικάΤαϊλανδεζικάΤαμίλΤελούγκουΤζαβανεζικάΤούρκικαΤσεχικάΤσιτσέουαΦιλιπινεζικάΦινλανδικάΦριζιανάΧαβαϊκάΧάουσαΧίντιΧμερΧμονγκ

Φόρτωση

Θέμα Δυναμικές προβολές. Εικόνες θέματος από PLAINVIEW. Από το Blogger.

Μοιράσου το άρθρο: