Μήνυμα νίκης έστειλε από το Βόλο ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης
8 Φεβ 2019
Φ. Γεννηματά: Ας φανεί χρήσιμος για μία φορά ο κ. Τσίπρας και ας ορίσει ημερομηνία εκλογών
9 Φεβ 2019

Φώφη Γεννηματά: Κανείς δεν θα λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου

Μοιράσου το άρθρο:

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το Βόλο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Η κ. Γεννηματά παρέστη και μίλησε σε πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ στο Βόλο. Επισήμανε ότι «κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη τ ου Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των επόμενων εκλογών.

Επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, κρατά ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού και με αυτή η κυβέρνηση παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δηλαδή το μακεδονικό έθνος. «Παρέδωσαν όλα τα όπλα που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εξασφαλίσει για τη χώρα μας το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία. Έλεγε τότε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι θέμα ονόματος.  Οι Σκοπιανοί θέλουν το όνομα της Μακεδονίας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα στημένο μακεδονικό κράτος που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια,τη Μακεδονία και το Πιριν. Έλεγε λοιπόν ότι δεν είναι ζήτημα ονόματος αλλά εθνικού κινδύνου εις χρόνο μακρόν. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κανείς στην Ελλάδα δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Και τις ευθύνες προσωπικά του κ. Τσίπρα, όσα επιδόματα και αν τάξει, όσοι ανέξοδες υποσχέσεις κι αν δώσει πανικόβλητος στο δρόμο για τις εκλογές», τόνισε η κ. Γεννηματά

Τόνισε ότι το στοίχημα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά θα ακολουθεί για πάντα τον Αλέξη Τσίπρα και ό,τι και να κάνει δεν θα ξεφύγει από αυτό. «Προσπάθησε και σήμερα να δημιουργήσει εντυπώσεις προοδευτισμού. Αυτό κάνει το τελευταίο διάστημα με το ρεσάλτο που επιχειρεί στην παράταξή μας. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών, διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι απλά ένα θέμα νομής της εξουσίας. Το διακύβευμα το μεγάλο είναι αν θα υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να εξασφαλιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν θα επικρατήσει ο διχασμός και η πόλωση που οδηγούν σε νέες περιπέτειες τη χώρα διότι αυτός είναι ο δρόμος που δείχνει στον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δύο συντηρητικές δυνάμεις».

 

 

Μοιράσου το άρθρο: