Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο από αύριο Παρασκευή μέχρι Κυριακή
7 Φεβ 2019
Μάρμαρο από μπαλκόνι χτύπησε στο κεφάλι 40χρονη οδοκαθαρίστρια στον Αλμυρό
7 Φεβ 2019

Πράσινη Αριστερά: Η Υγεία των νέων πάνω από όλα

Μοιράσου το άρθρο:

Ανησυχία έχει προκληθεί στους πολίτες, τους μαθητές και την εν γένη τη σχολική κοινότητα του Βόλου, το γεγονός ότι σχολικά κτίρια βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα 2.000 μαθητές τη μισή μέρα βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και σε ακτίνες μικρότερες των 300 μέτρων. Η ένωση γονέων και κηδεμόνων εξέφρασε την ανησυχία της, ζήτησε συμπαράσταση,   απευθυνόμενη στο Βόλο και στους αρμόδιους φορείς αλλά κανενός το αυτή δεν ίδρωσε.

Η Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, και το Υπουργείο παιδείας, εταιρείες τηλεπικοινωνιών την στιγμή αυτή περί άλλων τυρβάζουν….

Καθένας έχει τις ευθύνες του: οι τοπικοί φορείς περιφέρεια και Δήμος Βόλου αντί να μπουν επικεφαλείς αυτού του αγώνα δεν ασχολούνται με το ζήτημα, το υπουργείο επικαλείται μια έρευνα του 2014 και όλα καλά…. Το 2020 ίσως γίνει και μια επόμενη…

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων να ανατηχθεί μια κίνηση για τις κεραίες που να έχει ως βασικούς στόχους:

α/ την παρακολούθηση της λειτουργίας των κεραιών της περιοχής σε τακτική βάση

β/ την τήρηση των προβλεπόμενων από το υπάρχων νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση και λειτουργία τους

γ/ την αλλαγή των εθνικών ορίων για την προστασία της υγείας των μαθητών αλλά και της δημόσιας υγείας

δ/ την άμεση απομάκρυνση των κεραιών από χώρους κοντινούς σε σχολεία εάν διαπιστωθούν παραβιάσεις του νομικού πλαισίου που καθορίζει τις ελάχιστες αποστάσεις και την πυκνότητα αυτών.

ε/ την χρήση κάθε νομικού μέσου για την περεταίρω προστασία των μαθητών

Σε αυτό το κίνημα καλούμε τις αυτοδιοικητικές κινήσεις και τους υποψήφιους Δημάρχους να συμμετέχουν καθώς και τον Ιατρικό σύλλογο που πρέπει να πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες.

Πρώτα και κύρια ο Δήμος Βόλου και η Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας δεν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν αμέτοχοι, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν διοίκηση στις επερχόμενες εκλογές και να αντικατασταθούν από άλλους που έχουν αποδεδειγμένα αποδείξει την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.

Η υγεία των Πολιτών και πρώτα από όλα των νέων παιδειών έχει πολύ περισσότερη σημασία από τις όποιες διευκολύνσεις σε εταιρείες και ιδιωτικά συμφέροντα. Η τεχνολογία δίνη λύσεις και πιστεύουμε ότι είναι συμβατή με την προστασία της δημόσιας υγείας, άλλωστε όλα εντέλει είναι θέματα κόστους και αξίων που πρέπει να προστατευθούν.

Η Επιτροπή πρωτοβουλίας  Μαγνησίας

 

Μοιράσου το άρθρο: