«Να κοιτάς το ποτάμι, που είναι χρόνος και νερό και να θυμάσαι πως ο χρόνος είναι πάλι ένα ποτάμι…»
6 Φεβ 2019
Να αθωωθεί η καθαρίστρια για το κακούργημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση πρότεινε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
6 Φεβ 2019

Κινητοποίηση συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο

Μοιράσου το άρθρο:

Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας προχώρησαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση έξω από το κεντρικό Υποκατάστημα της Τράπεζας στο Βόλο,  ζητώντας να μην οδηγηθούν και να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους συνταξιούχους στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ο Γιάννης Ροντογιάννης πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, παραρτήματος Μαγνησίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη δράματος για τη σύνταξή μας. Ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος που ήταν και νομικός σύμβουλος συλλόγου μας για 12 χρόνια, καταθέτει σήμερα, νομοθετική ρύθμιση για να μας πάει στο ΕΤΕΑΕΠ, ένα ταμείο για όλους τους συνταξιούχους τραπεζών». Οι συνταξιούχοι της Εθνικής ανέφεραν ότι  είχαν λογαριασμό που δημιουργήθηκε από το 1949 από τον τότε Διοικητή Τράπεζας και μέρος των εισφορών τους πήγαινε εκεί. «Δεν ήταν επικουρική, αλλά επειδή εμείς δεν έχουμε επικουρικό ταμείο, παίρναμε τα 2/3 της σύνταξής μας από το ταμείο σύνταξης και το 1/3 από αυτό τον λογαριασμό. Το 1/3 σύνταξης έχει κοπεί από Νοέμβριο 2017. Τώρα ο υφυπουργός θέλει να μας πάει στο ΕΤΕΑΕΠ. Εμείς έχουμε τον λογαριασμό μας. Έχουμε κινηθεί νομικά με αγωγές αλλά τα δικαστήρια καθυστερούν», τόνισε ο πρόεδρός τους.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν επίσης, για το γεγονός ότι, δεν είχαν καμία ενημέρωση και κανείς δεν τους εξήγησε σε αυτό το ταμείο που θέλει να τους ενσωματώσει το Υπουργείο, τι χρήματα θα παίρνουνε και ποια θα είναι η σύνταξή τους.

Μοιράσου το άρθρο: