Στο Βόλο τα προκριματικά του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής
29 Ιαν 2019
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είμαστε απέναντι σ΄ εκείνους που επιχειρούν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας»
29 Ιαν 2019

«Φωτογραφίες από τη Νάξο» του τραγουδοποιού Δημήτρη Βεριώνη

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα συνομίλησε με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Βεργιώνη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου, με τίτλο «Φωτογραφίες από τη Νάξο», που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2018.
Ο Δημήτρης Βεργιώνης, δεινός -νομίζει- φωτογράφος του εσωτερικού του κόσμου, γράφει για μια βραχύβια ερωτική ιστορία με φόντο το αγαπημένο του ομώνυμο νησί και η οποία απλώνεται σε 16 μουσικά κομμάτια «μικρού μήκους» (όπως αρέσκεται να λέει), πάντα με την ίδια βασική ομάδα μουσικών και εικαστικών, η οποία αγόγγυστα εξακολουθεί να υποστηρίζει τις φρενήρεις μουσικές του φαντασιώσεις.

O Δημήτρης Βεριώνης γεννήθηκε στον Καρέα, όπου και ζει μέχρι σήμερα.
Ασχολήθηκε με την κιθάρα από 12 ετών με δάσκαλο τον Αδάμο Κατσαντώνη και σίγουρα θα τα είχε παρατήσει εάν δεν είχε έναν τόσο εμπνευστικό δάσκαλο. Οι πρώτες του ημι-οργανωμένες μουσικές προσπάθειες έγιναν με το συγκρότημα Σκουληκαντέρα το 1987 το οποίο και ακολούθησε μια θριαμβευτική πορεία προς τη λήθη.

Το 1989 πήρε μέρος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Αραπάκη «Το Μουσικό Εργαστήρι της ΕΡΑ-2» όπου κέρδισε το βραβείο κοινού για το τραγούδι του “Every Day Αnd Night”, βραβείο που αποτέλεσε και τη μοναδική του διάκριση μέχρι σήμερα.

Το 1994 συμμετείχε ως μπασίστας του Βασίλη Καζούλη σε πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Μετά από πολλά ατελέσφορα πήγαινε-έλα μέχρι τις ερμητικά κλειστές πόρτες δισκογραφικών εταιρειών, κατάφερε το 2001 να καταγράψει την πρώτη δισκογραφική του παρουσία: έγραψε τους στίχους στο τραγούδι «Ποια Θάλασσα», σε μουσική του Νίκου Ζιώγαλα, για τον δίσκο «Κέρασμα» της Αναστασίας Μουτσάτσου.

Αφού είδε και απόειδε, το 2004 ξεκίνησε να ηχογραφεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο (με τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική. Ο δίσκος «Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης» έγινε με σε ενορχήστρωση του Στέλιου Καρασταμάτη και κυκλοφόρησε το 2006.. Στο δίσκο συμμετείχαν ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Μάνος Πυροβολάκης. Για αρκετά χρόνια συνεργάστηκε σε συναυλίες με τον Γιώργο Αετόπουλο και τη Λήδα Πισπίρη.

Το 2012 κυκλοφόρησε στην εταιρεία Μετρονόμος τον 2ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Κάτω Απ’ Το Ίδιο Φεγγάρι». Στο δίσκο αυτό συμμετείχε ο Δάκης στο τραγούδι «Το Μαγεμένο Καλοκαίρι».

Το 2016 επανήλθε με ένα βιβλίο-διπλό CD, με τίτλο «Το Καλοκαίρι Του Άχυρου». Ο διπλός αυτός δίσκος περιείχε 24 τραγούδια- ιστορίες που σχετίζονται με το καλοκαίρι και τη μνήμη και –ευτυχώς- έτυχε μιας κάποιας κριτικής αποδοχής (γιατί εάν περιμέναμε εμπορική αποδοχή…).

Στις μέχρι σήμερα μουσικές δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται: η διοργάνωση συναυλιών «ειδικού χαρακτήρα» με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και η μουσική επένδυση θεατρικών παραστάσεων.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Σπουδές Στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ε.Α.Π. και ολοκληρώνει και τις σπουδές του στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, ενώ μόλις αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και περιμένει να διοριστεί ή να συνταξιοδοτηθεί. Επίσης, έχει υπάρξει πρόεδρος του διεθνούς club PSAS (Peter Sellers Appreciation Society) από το 2002 έως και το 2014 και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: