Αναβάθμιση της Α’ Βι.Πε. Βόλου ζητά ο Χρ. Μπουκώρος
23 Ιαν 2019
Μαζί για το Βόλο: Άγνοια δημοτικής αρχής για ιστορία πόλης
23 Ιαν 2019

Διάκριση σχολείου Β’ ευκαιρίας σε διαγωνισμό για το Ασφαλές Διαδίκτυο (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Τη δεύτερη θέση και τιμητική διάκριση απόσπασε η συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου με το βίντεο “sociaLIEzing” στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 05/02/2019 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids, το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το μήνυμα της φετινής ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και με αφορμή το σύνθημα αυτό, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργάνωσε έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο οι ίδιοι οι μαθητές να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Περισσότερες από 350 πρωτότυπες και εύστοχες δημιουργίες μαθητών ή ομάδων μαθητών από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα κατατέθηκαν και η επιτροπή ανέδειξε τους νικητές με βάση τα εξής κριτήρια: Δημιουργικότητα/πρωτοτυπία, Δομή περιεχομένου/αρτιότητα, Κατανόηση και χρησιμοποίηση εννοιών γύρω από την ασφάλεια στο διαδίκτυο, Χρήση ειδικών λογισμικών και ΤΠΕ, Συνεργασιμότητα για την υλοποίηση του έργου, Αξιοποίηση κατάλληλων πηγών, Βαθμός απήχησης του τελικού μηνύματος- αποτελεσματικότητα.

Το βίντεο του ΣΔΕ Βόλου με τον συμβολικό τίτλο “sociaLIEzing”, για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκαν εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του σχολείου μεταφέρει μέσα σε μόλις δυόμιση λεπτά έναν προβληματισμό για τη ζωή μας στον ψηφιακό κόσμο, τις πληροφορίες και τα προσωπικά δεδομένα που μοιραζόμαστε, τις σχέσεις και τους ρόλους που αναλαμβάνουμε. Στόχος είναι να κάνει τον θεατή να σταθεί έστω και μια στιγμή μέσα στον ξέφρενο και φρενήρη ρυθμό της ψηφιακής εποχής μας και να αναστοχαστεί για τη σημασία της επικοινωνίας και ανθρώπινης επαφής στην πραγματική ζωή.

Μοιράσου το άρθρο: