ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: ΟΧΙ στην πατριδοκαπηλία, ΝΑΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών
22 Ιαν 2019
Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ
22 Ιαν 2019

Νέο δικαστικό επεισόδιο στο σήριαλ ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ

Μοιράσου το άρθρο:

Προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε σήμερα η δημοτική αρχή κατά των τραπεζών για να σταματήσουν οι δεσμεύσεις  λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ που ζητά με ανάλογα κατασχετήρια η ΕΡΓΗΛ. Επιπλέον κατέθεσε μήνυση για συνέργεια σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Eurobank η οποία δέσμευσε τους λογαριασμούς, ενώ υπήρχαν αποφάσεις του δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις τους έξω από τα δικαστήρια του Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος εκτίμησε ότι η ΕΡΓΗλ έχει «κάποιο φίλο δικαστικό λειτουργό εδώ στο Βόλο και ευελπιστούν ότι θα τους επιτρέψει να ληστέψουν τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ». Εκτίμησε ότι ο αγώνας ενάντια στην ΕΡΓΗΛ είναι σκληρός καθώς «έχουμε απέναντι ένα σύστημα που έχει πλοκάμια παντού. Ήθελα να ξέρω αν οι δήμαρχοι  πριν το 2010 κοιμούνται ήσυχα τα βράδια, που άφησαν και έδωσαν το δικαίωμα σ’ αυτούς τους απατεώνες να διεκδικούν χρήματα των πολιτών και της πόλης» επισήμανε

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιάννης Καραγκιόζος, υπενθύμισε ότι η ΕΡΓΗΛ αυτή τη φορά διεκδικεί τόκους 1,4 εκ. € για το χρονικό διάστημα 2015-2018. Κοινοποίησε μάλιστα στη ΔΕΥΑΜΒ την περασμένη Πέμπτη σχετική επιταγή προς εκτέλεση. «Ετοιμάσαμε ανακοπές αιτήσεων αναστολής προσωρινής διαταγής, έχουμε τρεις αποφάσεις που δημιουργούν δεδικασμένο στην υπόθεση όσον αφορά στο ακατάσχετο των λογαριασμών, είναι ξεκάθαρο ότι οι λογαριασμοί και τα χρήματα αφορούν ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του Βόλου και, ως εκ τούτου, μ’ αυτή τη βασική μας γραμμή προχωρούμε και διεκδικούμε τη μη δέσμευση των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ταυτόχρονα περιμένουμε τη μεγάλη απόφαση του Εφετείου Λάρισας».

Επιπλέον εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση της επιχείρησης για το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν δεσμευτικές και οριστικές αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες έχουν επιδοθεί σε όλες τις τράπεζες, «οι τράπεζες, φοβούμενες ενδεχομένως με ποιου το μέρος θα πάνε, ακολουθώντας δικές τους επιταγές, να μην αφήσουν αποδεσμευμένα τα χρηματικά ποσά που υπάρχουν  στους λογαριασμούς, μας αναγκάζουν να καταφερθούμε και εναντίον τους».

Ο κ. Καραγκιόζος εξήγησε ότι κατατέθηκε μήνυση κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, για απάτη και υπεξαίρεση και για τις ειδικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα δεν έχουν αφαιρεθεί αλλά είναι δεσμευμένα στους λογαριασμούς, μετά τις ενέργειες της ΕΡΓΗΛ που αναφέρει ότι φοβάται μήπως χάσει τα χρήματα, ενώ μέχρι πρόσφατα διατείνονταν στα έγγραφά της ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια απόλυτα επικερδής επιχείρηση, επισήμανε ο κ. Καραγκιόζος.

 

 

.

Μοιράσου το άρθρο: