Η ΕΡΓΗΛ δεν μπορεί προσωρινά να δεσμεύσει λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ
22 Ιαν 2019
Στο ΕΣΠΑ με 1.264.326,60 € η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου-5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου
22 Ιαν 2019

Μια «ανάσα» από τον στόχο της αγοράς λεωφορείου του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Πραγματικότητα αναμένεται να είναι πάρα πολύ σύντομα, ο στόχος της συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου (ΕΕΕΚ). Ήδη, μέσα από διάφορες δράσεις και χορηγίες, έχουν συγκεντρωθεί 91.000 ευρώ για την αγορά του λεωφορείου, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 95.000 – 97.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την χορηγία των 60.000 ευρώ από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, η δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά προέρχεται από την έκθεση φωτογραφίας της δημοσιογράφου, κ. Ελένης Παπαθανασίου –Αποστολάκη από την οποία συγκεντρώθηκαν καθαρά 8.007, 75 ευρώ (ο συνολικός τζίρος έφτασε στα 10.190 ευρώ).

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την έκθεση παραδόθηκε σήμερα, από την κ. Παπαθανασίου στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Βόλου, κ. Ράνια Καρανικόλα και τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Φωτεινή Γρηγορίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από κοινού, με τους προέδρους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και του Ταμείου Αρωγής της Ένωσης, κ.κ. Δ. Χορταργιά και Σωτήρη Κέλλα αντίστοιχα, καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, κ. Ηλία Κουτσερή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, το αποτέλεσμα της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέσα σε μια εβδομάδα που κράτησε η έκθεση, πουλήθηκαν 296 φωτογραφίες. Ο τζίρος ήταν στα 10.190 ευρώ και αφαιρώντας τα έξοδα συγκεντρώθηκαν καθαρά 8.007 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Κέλλας, πρόεδρος του  Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μαζευτούν και άλλα χρήματα για ανάλογες δράσεις, μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, ενώ εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου, δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής δήλωσε πως μπήκαν οι βάσεις για να δημιουργηθούν στο μέλλον ακόμη περισσότερα πράγματα, προσθέτοντας πως μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ακόμα και τα παιδιά να προσέφεραν, είτε διοργανώνοντας δράσεις είτε αγοράζοντας φωτογραφίες.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ράνια Καρανικόλα  επισήμανε πως  η έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Παπαθανασίου, με την στήριξη της Ένωσης Συντακτών, είναι ο δεύτερος μεγάλος χορηγός στο ταξίδι της απόκτησης του λεωφορείου (μετά τον ΟΛΒ). Συμπλήρωσε δε (αναφερόμενη προφανώς στο Δήμο Βόλου) πως η απίστευτα γρήγορη ανταπόκριση της κοινωνίας αποτέλεσε μια εξίσου γρήγορη απάντηση σε όσους πεισματικά αρνήθηκαν να μεταφέρουν παιδιά στο σχολείο και τα απέκλεισαν. Όπως είπε, μέχρι στιγμής (κι ενώ απομένει η καταμέτρηση κάποιων ακόμη κουπονιών) που διατέθηκαν προς πώληση, έχουν συγκεντρωθεί 91.000 ευρώ, καθώς 1000 ευρώ έδωσε σήμερα η ΕΚΠΟΛ και 1300 ευρώ το αθλητικό σωματείο Καλλιπάτειρα.

Η κ. Φωτεινή Γρηγορίου, διευθύντρια  του ΕΕΕΕΚ Βολου, δήλωσε ότι το επόμενο κάλεσμα θα είναι, όταν θα γίνει η παραλαβή του λεωφορείου, σε ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει στην αυλή του σχολείου.

«Αν το παλέψεις και αν συνταχθούν και άλλοι γύρω σου, τα δύσκολα γίνονται εύκολα. Το λεωφορείο δεν λύνει το ζήτημα μετακίνησης, καθώς στο σχολείο υπάρχουν 56 μαθητές και το λεωφορείο θα μπορεί να μετακινήσει 18 μαθητές και 2 αμαξιδια. Λύνεται όμως ένα σημαντικό κομμάτι μετακίνησης για ένταξη. Θα μπορούμε να έχουμε πλέον βιωματική μάθηση» τόνισε και πρόσθεσε πως θα τεθούν πια, και νέοι στόχοι.
Τέλος, η δημοσιογράφος, κ. Ελένη Παπαθανασίου τόνισε:

«Αυτό που κρατάμε δεν είναι μόνο τα χρήματα από την έκθεση αλλά το μήνυμα που στάλθηκε μέσα από αυτή, καθώς όλοι υψώσαμε έναν τοίχο ενάντια στον ρατσισμό».

Μοιράσου το άρθρο: