ΛΑΣ: Σχολεία σε άθλια κατάσταση, σε εγκατάλειψη, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
18 Ιαν 2019
Περιοδεία Αγοραστού στη  Μαγνησία
18 Ιαν 2019

Με γιουχαϊσματα η υποδοχή Σκουρλέτη-Αστυνομία απωθεί διαμαρτυρόμενους για καύση απορριμμάτων να μπουν στο δημαρχείο

Μοιράσου το άρθρο:

Mε αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν στο δημαρχείο του Βόλου τον Πάνο Σκουρλέτη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών αλλά και πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την καύση των απορριμμάτων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

 

Ο κ. Σκουρλέτης πέρασε την είσοδο του Δημαρχείου και ξεκίνησε την ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου αναφέρθηκε στη νέα πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια.

 

Έξω από το δημαρχείο όμως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν με συνθήματα και πανό κατά της καύσης. Οι πολίτες συνεπλάκησαν σώμα με σώμα με την αστυνομία που δεν τους επέτρεπε να εισέλθουν στο χώρο. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «έξω τα ΜΑΤ», ενώ οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν με το σύνθημα «έξω οι αλήτες». «Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες», απαντούσαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και το μέλος της Επιτροπής Στ. Λημνιός.

Όπως δήλωσε ο Μ. Βαξεβανόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών «Η Επιτροπή Πολιτών απηύθυνε ένα γενικό κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου να έλθουν εδώ για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Θα ανέβαινε η Επιτροπή να καταθέσει ένα ψήφισμα που ετοιμάσαμε, ώστε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να φύγουμε. Η δημοκρατία, όμως, και ο ελεύθερος λόγος καταστρατηγήθηκαν σήμερα. Απλοί πολίτες χτυπήθηκαν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο κάποιοι από εμάς. Το δικαίωμά μας στην υγεία έχει καταστρατηγηθεί. Προσπαθούμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να δείξουμε στον κ. Σκουρλέτη ότι είναι και αυτός υπεύθυνος για την άδεια που έχει πάρει η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Δεν θέλουν να μας ακούσουν, δεν θέλουν διάλογο. Αρνούνται τον διάλογο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να μην καίγονται σκουπίδια, αλλά καίγονται, αυτή είναι η δημοκρατία; Όταν η πλειοψηφία των Βολιωτών δεν θέλει τη μονάδα του SRF, αυτή ετοιμάζεται με τις ευλογίες του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, σε αυτή την κολεγιά ο κ. Μπέος και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί. Από την άλλη είμαστε όλοι οι πολίτες και θα τους σταματήσουμε».

Ένας από τους διαμαρτυρόμενους ανέβηκε στο χώρο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η ομιλία του κ. Σκουρλέτη και φώναξε «προδότες ξεπουλήσατε την Μακεδονία» κι απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε και ο κ. Σκουρλέτης, αποχώρησε από την δεύτερη είσοδο του Δημαρχείου στην λεωφόρο Λαμπράκη.

Μοιράσου το άρθρο: