Εκτός ΚΟ ΑΝΕΛ η Έλενα Κουντουρά που είχε δηλώσει: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση
14 Ιαν 2019
Brexit: Σήμερα κρίνεται η τύχη του στη Βουλή των Κοινοτήτων
15 Ιαν 2019

Τα βλέμματα στη «μάχη» της Βουλής – Αρχίζει την Τρίτη η συζήτηση (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Τα βλέμματα στη «μάχη» της Βουλής – Αρχίζει την Τρίτη η συζήτηση (video)

Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο Κοινοβούλιο, όπου η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναμένεται να ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία και την παροχή, ή όχι ψήφου, εμπιστοσύνης. Ξεκίνησαν ήδη οι υπολογισμοί για το ποιοι είναι οι βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση πέραν των 145 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ενδείξεις συνηγορούν ότι στους συνολικά έξι βουλευτές που χρειάζεται η Κυβέρνηση για τους 151, θα πρέπει κανείς να συμπεριλάβει την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της είναι βέβαιο ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην οποία μετέχει, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει και υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στους σχεδόν «σίγουρους» βουλευτές συνυπολογίζονται 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρης, για τους οποίους ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ότι «δεν ελέγχει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του.

Από την Κίνα όπου βρίσκεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης διαμήνυσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.», τονίζει ο κ. Κόκκαλης.

Οι 151 συμπληρώνονται δυνητικά με τον Σπύρο Δανέλλη του Ποταμιού, ο οποίος φέρεται πολύ κοντά στο να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ εμφανίζεται να στηρίζει και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σχετικά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και τα σενάρια επιστροφής «στη φωλιά», βάσει της συζήτησης που άνοιξε ο Πάνος Καμμένος, δεν διαγνώσκεται πρόθεση του για διαγραφές Ζουράρη- Παπαχριστόπουλου.

Με Καμμένο, Κατσίκη, και Κόλλια Τσαρουχά, Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει στήριξη από τους ΑΝΕΛ σε κομβικά νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο και στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: