«Το διακύβευμα των ελληνορωσικών σχέσεων είναι μεγάλο»- Αποτίμηση της επίσκεψης Τσίπρα
8 Δεκ 2018
Π. Σκουρλέτης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνουν εκλογές στο τέλος της 4ετίας (video)
8 Δεκ 2018

Πλατφόρμα Κοινωνικού Μερίσματος: Είσοδος με κωδικούς Taxis και 6 βήματα (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Από τον υπολογιστή τους με 6 απλά βήματα οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος υποβάλλουν την αίτηση και μαθαίνουν το ακριβές ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα πιστωθεί, στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Συνταξιούχοι άνω των 70 ετών υποβάλλουν αίτηση μόνο εάν έχουν φιλοξενούμενα μέλη, διαφορετικά το ποσό που δικαιούνται θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό τους. Οι δικαιούχοι θα λάβουν από 200 έως 1200 ευρώ στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για όσους δεν έχουν -μέχρι τότε- συμπληρώσει την αίτηση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr άνοιξε και η είσοδος γίνεται από τον υπόχρεο με τους κωδικούς του taxis.

  •  Στα πρώτα βήματα, ζητείται επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ και των προσωπικών στοιχείων του δικαιούχου. Στην αίτηση αναγράφονται ήδη, καθώς αντλούνται αυτόματα το ετήσιο εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία και η λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του IBAN, ενός e-mail και ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, απαιτείται η συγκατάθεσή τους μέσω των δικών τους προσωπικών κωδικών του taxis, ώστε να συνυπολογιστεί το εισόδημά τους.
  • Για ενημέρωση ή διόρθωση του ΑΜΚΑ, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ, ενώ για θέματα ασφάλισης ή χρόνου ανεργίας στον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.
  • Συνταξιούχοι άνω των 70 ετών υποβάλλουν αίτηση μόνο εάν έχουν φιλοξενούμενα μέλη. Εφόσον είναι δικαιούχοι, το μέρισμα θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Το ύψος του μερίσματος ξεκινά από τα 200 για άγαμο και φτάνει στα 1.200 ευρώ για οικογένειες με 6 ή περισσότερα παιδιά.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των περίπου 1,3 εκατ. δικαιούχων, στις 14 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτή και για όσους δεν έχουν μέχρι τότε συμπληρώσει την αίτηση.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: