“Χρυσό” και “Αργυρό” ο Δήμος Καρδίτσας στα Best City Awards 2018
6 Δεκ 2018
Ιγνάτιος: «Θα υπερασπιστούμε τους ιερείς μας πάση θυσία – Όποιοι τα έβαλαν με την Εκκλησία δεν είχαν καλό τέλος» – Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου
7 Δεκ 2018

Επεισόδια και προσαγωγές στο Βόλο μετά την ειρηνική πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Μοιράσου το άρθρο:

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο του Βόλου μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων και Αστυνομίας μετά το τέλος της καθόλα ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε για την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων κατά των ατόμων που έκαιγαν λάστιχα και ό,τι άλλο είχαν βρει, στην περιοχή πέριξ του κτηρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ πετούσαν πέτρες, μπύρες, τελάρα και καδρόνια.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από χημικά και καπνούς με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ενισχυθεί και από γειτονικές πόλεις, να σχηματίζουν μια  ζώνη η οποία «έκλεινε» συνεχώς, με συνέπεια οι κουκουλοφόροι να μπουν στο Πανεπιστήμιο κι από εκεί να εκσφενδονίζουν πέτρες και διάφορα αντικείμενα.

 

Έγιναν 23 προσαγωγές και δύο συλλήψεις ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γιατί ένιωσε δυσφορία από τους καπνούς. Ειδικότερα συνελήφθη ένας 17χρονος για διατάραξη κοινής ειρήνης στην Πολυμερή και ένας 34χρονος για εμπρησμό στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για ναρκωτικά.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 7.30 και συμμετείχαν σε αυτή περίπου 300 – 400 άτομα. Στην «ουρά» της βρίσκονταν κουκουλοφόροι και κρανοφόροι με ρόπαλα. Η πορεία κινήθηκε διά μέσω των οδών Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Ιωλκού, Δημητριάδος, στον κόμβο του Δημαρχείου  Ιάσονος και λίγο πριν τις 9 το βράδυ κατέληξαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου, απ’ όπου ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Τα επεισόδια έληξαν γύρω στις 10 μ.μ.  και αμέσως, η Πυροσβεστική έκανε κατασβέσεις στα λάστιχα και πλύσεις οδοστρώματος για να δοθούν και πάλι οι δρόμοι σε κυκλοφορία.

Μοιράσου το άρθρο: