Κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων για το συλλαλητήριο της 15ης Δεκεμβρίου
7 Δεκ 2018
Οι πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες Βιτρίνες βραβεύονται και φέτος
7 Δεκ 2018

Άκαρπες οι συναντήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλοννήσου

Μοιράσου το άρθρο:

Σειρά επαφών για θέματα της Αλοννήσουν είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης. Μεταξύ άλλων συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας παρουσία του αρμοδίου υπουργού αλλά και στελεχών ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, γεγονός που «καταδικάζει» τα νησιά των Β. Σποράδων σε ακτοπλοϊκή απομόνωση από τη χερσαία Μαγνησία, μία κατάσταση που επιδεινώθηκε μετά και τη μηχανική βλάβη του Flying Dolphin ΕΡΑΤΩ. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρθηκε στη συνέχεια στο μεγάλο πρόβλημα της μη έγκαιρης ανακοίνωσης και ανάρτησης στο διαδίκτυο, των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για την επόμενη σεζόν από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, που έχει ως αποτέλεσμα τον ελλιπή προγραμματισμό των επαγγελματιών του Τουρισμού στα νησιά.

Συνδυαστικά μάλιστα, με την απουσία  συγχρονισμού των ακτοπλοικών συνδέσεων με τα πτητικά προγράμματα των αεροπορικών εταιριών και των charter από το αεροδρόμιο της Σκιάθου αλλά και το “ξαφνικό θάνατο”  από το πλήθος ακυρώσεων σε κρατήσεις που επιφέρουν οι αιφνίδιες διακοπές και αλλαγές δρομολογίων εν μέσω της σεζόν, είναι θλιβερή πραγματικότητα, όπως τόνισε ο κ. Βαφίνης, πως οξύνεται η εσωστρέφεια και η ανομοιογένεια  και αναστέλλεται κάθε είδους συνεργασία ανάμεσα στη διεθνή Τουριστική βιομηχανία και τα νησιά των Σποράδων που δεν είναι “ευλογημένα” με τη δυνατότητα αεροπορικής πρόσβασης.

Την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Μεικόπουλο, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Αλέξη Χαρίτση, Υπουργό Εσωτερικών, που δεσμεύθηκε για την κάλυψη των αναγκών σε τεχνικό προσωπικό στο Δήμο Αλοννήσου. Ο κ Βαφίνης έθεσε υπόψη από την πλευρά του, τις ανάγκες του Δήμου για την κάλυψη θέσεων τόσο στην τεχνική υπηρεσία, όσο και στο ΚΕΠ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και θέματα που αφορούν έργα από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

 

 

Τέλος ο κ. Βαφίνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο και τον Διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)  κ. Ιωάννη Γούπιο. Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε ο Δήμος Αλοννήσου να αποτελεί τον πρώτο νησιωτικό Δήμο της Ελλάδας που μαζί με άλλους τρεις Δήμους της Ελληνικής επικράτειας θα συγκαταλέγονται στην ομάδα των ΟΤΑ της πρώτης φάσης για τη διανομή πάνινων τσαντών που θα παραχθούν με βάση τα έσοδα από το ειδικό τέλος που έχει επιβληθεί  στα καταστήματα για τη διάθεση πλαστικής σακούλας. Το αξιόλογο αυτό πρόγραμμα διαχειρίζεται ο Ε.Ο.ΑΝ. με ενδιάμεσο φορέα ανάμεσα στον Οργανισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Αλοννήσου θα είναι και ο πρώτος Δήμος της χώρας που θα παραλάβει το σύνολο των πάνινων τσαντών, προκειμένου να τα διαθέσει στους κατοίκους του οικολογικού παραδείσου των Σποράδων.

Μοιράσου το άρθρο: