Ριζόμυλος: Μπήκαν σε σπίτι κι έκλεψαν λάπτοπ και χρήματα
5 Δεκ 2018
Διάθεση έργων υπέρ του Ιδρύματος Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου της Ι.Μ.Δ.
5 Δεκ 2018

Χορηγία 60.000 ευρώ από την ΟΛΒ Α.Ε. για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ

Μοιράσου το άρθρο:

Απόφαση για χορηγία ποσού 60.000 ευρώ  προς τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου έλαβε σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Σύμφωνα με την απόφαση, που λήφθηκε ομόφωνα, το ποσό αυτό πρέπει να διατεθεί αποκλειστικά για την αγορά ειδικά διασκευασμένου σχολικού λεωφορείου  που θα καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τις οποίες η Ο.Λ.Β. Α.Ε. υιοθετεί, ανταποδίδοντας στην τοπική κοινωνία τμήμα των ωφελημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του λιμένα Βόλου, που τελεί υπό τη διαχείρισή της και ανταποκρινόμενη έτσι στο αίτημα μίας κοινωνικής συλλογικότητας που διεξάγει ήδη μία σημαντική προσπάθεια, για την επίλυση του προαναφερόμενου ζητήματος”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη, ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Β. Α.Ε. πως η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα των παιδιών, των εφήβων και των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα αλλά και κριτήριο για την αξιολόγηση της προσφοράς δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

“Και είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε τις γιορτές και το νέο έτος…” καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΛΒ Α.Ε.

Χαιρετίζει την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απόφαση του ΟΛΒ, επισημαίνοντας πως αποδεικνύει ότι αν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και αντίστοιχη πολιτική βούληση,  οι δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να προσφέρουν σημαντικό  κοινωνικό  έργο ακόμη και σε τομείς που υπερβαίνουν το αντικείμενο τους. Παράλληλα, ωστόσο, κατηγορεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας για κοινωνική αναλγησία.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Ταυτόχρονα βέβαια, αυτή η απόφαση, αναδεικνύει τις ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της καθήκον, αλλά και του Δήμου Βόλου,  ο οποίος σε αυτό το θέμα επέδειξε πρωτοφανή κοινωνική  αναλγησία.

Σε σχέση με το ζήτημα αυτό σημαντική είναι και η πρωτοβουλία  που πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος  Μεϊκόπουλος, ο οποίος την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με  την Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων  Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η  υφυπουργός, στην συνάντηση με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να συνδράμει έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, και ότι σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο θα μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση οδηγού του λεωφορείου, καθώς και για τη διαρκή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου (επισκευές, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Μοιράσου το άρθρο: