Βόλος: Έκλεψαν από αυτοκίνητο και φορτηγό είδη κομμωτηρίου και χρήματα
4 Δεκ 2018
Διαδρομές καρδιάς και Βολιώτικα μεράκια
5 Δεκ 2018

Προετοιμασία της Επιτροπής κατά της καύσης για το συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Χθές, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες που προσήλθαν σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Επιτροπή στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνέλευση.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αφορούσε στη συνάντηση με τους φορείς της πόλης,  στις επιστολές που έχουν αποσταλεί εκ μέρους της Επιτροπής προς αρμόδιες υπηρεσίες, από τις οποίες αναμένονται απαντήσεις, στην παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην ενημέρωση για νομικά ζητήματα, στην κατάθεση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων για βαρέα μέταλλα στο Δήμο Βόλου και την πρόσκληση που απευθύναμε στο Μπέο να αποδείξει ότι κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΑΓΕΤ τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως ισχυριζόταν και όχι πρόσφατη που αναγκάστηκε να καταθέσει. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της επίσκεψης μελών της Greenpeaceτις επόμενες ημέρες για στήριξη του αγώνα μας με σεμινάρια.

Πιο αναλυτικά, έγινε μια αποτίμηση της παρέμβασης μελών της Επιτροπής στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο. Εκφράστηκαν θετικές και αρνητικές απόψεις με τις πρώτες να επικρατούν. Το συμπέρασμα από τους περισσότερους που πήραν το λόγο ήταν ότι τα οφέλη από αυτή την ενέργεια των πολιτών ήταν ότι δόθηκε ηχηρά και μελωδικά το μήνυμα στους τοπικούς βουλευτές που ήταν παρόντες και στους υφυπουργούς που ήταν προσκεκλημένοι, ότι οι πολίτες του Βόλου δεν αρκούμαστε στις απατηλές υποσχέσεις για περισσότερους ελέγχους και στις ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η καύση σκουπιδιών, που δηλητηριάζει την πόλη μας και απειλεί τις ζωές μας β. ακούστηκε το πρόβλημά μας και από εθνικά και τοπικά ΜΜΕ, που έως τώρα μας είχαν φιμώσει και γ. η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους αναγκάστηκε να ξεσκεπαστεί δηλώνοντας ότι, ακολουθώντας την πολιτική του κόμματος και της κυβέρνησης, είναι υπέρ της καύσης σκουπιδιών και υπέρ του εργοστασίου παραγωγής απορριμματογενών καυσίμων.

Συζητήθηκε ακόμη ότι σύμφωνα με το άρθρο 107 του αστικού κώδικα θεωρούμαστε νομικό πρόσωπο ως ένωση προσώπων με ένα κοινό στόχο και έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητούμε πληροφορίες από υπηρεσίες και να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και δημοκρατικότητα. Σχολιάστηκε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέλη της Επιτροπής καθώς και υποτιμητικές εκφράσεις από τον κ. Μπέο, κ. Βογιατζή και συγκεκριμένο τοπικό δημοσιογράφο για το κίνημά μας όπως για παράδειγμα «αυτοαποκαλούμενη ομάδα λίγων ατόμων».

Η προσέλευση των πολιτών και μάλιστα νέων προσώπων φανερώνει ότι η Επιτροπή κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι κινείται μόνο με γνώμονα την προάσπιση της υγείας και δεν χαλιναγωγείται από κανένα κομματικό  μοχλό. Δε διστάζει να ορθώσει το ανάστημά της σε όποιον τάσσεται υπέρ της καύσης απορριμματογενών καυσίμων από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχεται. Θέλουμε τους πολίτες μαζί μας και τους φορείς που εκπροσωπούν πολίτες προκειμένου να νικήσουμε σε αυτό τον άνισο αγώνα, που στόχο έχει την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς και υγιούς ζωής σε ένα καθαρό περιβάλλον και ας έχουμε απέναντί μας τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις μικροκομματικές επιδιώξεις. Οι διοξίνες και τα φουράνια είναι μέσα στα σπίτια μας και αν αφήσουμε το εγκληματικό σχέδιο να προχωρήσει και να καίγονται 200.000 τόνοι σκουπιδιών ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν εντέχνως, θα έχουμε υπογράψει την καταδίκη μας – τη δική μας, των παιδιών μας, της πόλης ολόκληρης.

Η συνέλευση κατέληξε ότι για το λόγο αυτό οφείλουμε να συσπειρωθούμε για το κοινό στόχο μας και να επικεντρωθούμε στο επόμενο μεγάλο βήμα μας, που είναι το συλλαλητήριο τον επόμενο Φλεβάρη. Τονίστηκε ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να κινητοποιήσει συμπολίτες του, είτε ο καθένας στο χώρο που κινείται κοινωνικά και επαγγελματικά είτε με τον τρόπο που μπορεί (κάλεσμα των φίλων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φυλλάδια, συζητήσεις, επαφές με συλλόγους και φορείς που γνωρίζουν). Το επόμενο διάστημα οι ενεργοί πολίτες της Επιτροπής θα ενημερώσουν και θα οργανώσουν το μεγάλο πανεκπαιδευτικό  και παλλαϊκό συλλαλητήριο και θα έχουν τη δεύτερη συνάντηση με τους φορείς της πόλης τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: