Τραγούδια για πιάνο φωνή από δύο χαρισματικές κυρίες
13 Οκτ 2018
Το μουσικό σχήμα “Μέτοικοι” στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
2 Νοέ 2018

Ο Σωτήρης Λέτσιος μέλος του μουσικού σχήματος “ο Κύκλος” μιλά στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

 

H Δέσποινα Τσούκα μίλησε με τον μουσικό Σωτήρη Λέτσιο μέλος του μουσικού σχήματος “ο Κύκλος”για την πορεία της μπάντας και τα σχέδια τους ,τις εμφανίσεις τους και ακούστηκαν τραγούδια που ερμηνεύουν .
Ο Σωτήρης κατάγεται από την Καρδίτσα από όπου ξεκίνησε και τη μουσική διαδρομή. . Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα έγινε στα επτά του χρόνια με διάφορους αυτοδίδακτους κιθαρίστες και στη συνέχεια ξεκίνησε κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου και ειδικεύτηκε στην σύνθεση για παραστατικές τέχνες. Πλέον ζει στην Αθήνα, όπου ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, μελετώντας το φάσμα της λαϊκής κιθάρας· από την εμφάνισή της στη δισκογραφία στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και τη σημερινή αναβίωση και εξέλιξή της.

Τι είναι ο Κύκλος;
Eίναι μουσικό σχήμα. Ένας κύκλος ανθρώπων με κοινό σημείο την αγάπη για το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι των αρχών του 20ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του.
Σκοπός της μπάντας που δημιουργήθηκε σαν ιδέα απο τους Θάνο Μπούρη, Σουσάν Κεροβπιάν, Πάνο Δημάκη, Βανέσα Κουρτέση, Έλα Νουρόγλου, Εζγκί Τσάν, και Σωτήρη Λέτσιο είναι ο κύκλος των ατόμων να διευρυνθεί και να επεκταθεί σε ενα μεγαλύτερο βασικό πυρήνα ανθρώπων, με κοινή ακτίνα το ρεμπέτικο τραγούδι όπως φτάσαμε να αποκαλούμε και να ταυτοποιούμε σήμερα. Μεγάλος πυρήνας ατόμων υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό από ανθρώπους που είτε έμαθαν το ρεμπέτικο τραγούδι λόγω επαφής τους με την ελληνική κουλτούρα είτε απλά ακούγοντάς το, με αποτέλεσμα να μαγευτούν και να μπουν σε αυτόν τον μποέμικο κόσμο της γραμμοφωνικής ελληνικής μουσικής.

Στόχος του σχήματος είναι αυτή η μουσική να αποδοθεί και να συνεχιστεί ως φυσική εξέλιξη σε συνδυασμό και με ανθρώπους άλλων χωρών-πολιτισμών και κουλτούρας.
Ο κύκλος… κάτι που μοιάζει με μηδέν… με το τίποτα, αλλά και με το παν. Ένα μουσικό σχήμα χωρίς όρια και σύνορα. Παράλληλοι κύκλοι με κοινό σημείο. Παράλληλες ζωές, ίδιες ευαισθησίες και μια μουσική στο κέντρο όλων των ανθρώπων.

Μοιράσου το άρθρο: