19 Οκτωβρίου 1944: Λευτεριά πανώρια κόρη… επίκαιρο όσο ποτέ, ως απάντηση στο ναζισμό
19 Οκτ 2018
Συνέργεια ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Καρδίτσα
19 Οκτ 2018

Τιμητική εκδήλωση για τα 74 χρόνια απελευθέρωσης του Βόλου από τους ναζί

Μοιράσου το άρθρο:

Σημαντική για την πόλη χαρακτήρισε την σημερινή 74η επέτειο απελευθέρωσής της πόλης του Βόλου η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη τονίζοντας ότι «σήμερα τιμούμαι την ελευθερία, τη δημοκρατία και τους αγώνες των προγόνων μας, ενώ δίνουμε σημασία και επικεντρώνουμε στα ιστορικά γεγονότα. Η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη όπως και άλλοι φορείς στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου για να τιμήσει τη σημερινή επέτειο στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.  Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και στρατιωτικό άγημα.

Όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη «κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά και δεν μπορούμε να προσβλέπουμε στο μέλλον με αισιοδοξία, όταν δεν τιμούμε την ιστορία μας. Διδασκόμαστε από τα λάθη το παρελθόντος, ακολουθούμε την αρετή και την ανδρεία των προγόνων μας, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε σε κάθε έννοια ναζισμού, ολοκληρωτισμού και σε οποιονδήποτε αποτολμά να επιβουλευτεί την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας»

Η υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας προσβλέπουμε στο να πάει η πατρίδα μας, όσο το δυνατόν πιο ψηλά, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καλτσογιάννης, τόνισε ότι 74 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση του Βόλου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και είναι σημαντική μέρα για την πόλη, με απόδοση τιμής στους προγόνους μας που έδωσαν αγώνες για να χαρίσουν σε εμάς την ελευθερία και τη δημοκρατία, αγαθά που έχουμε τόσο ανάγκη σήμερα. Όπως ανέφερε οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή και μνήμη για τις επόμενες γενιές.

Ο αντιδήμαρχος, Θάνος Θόδωρου, είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για την πόλη του Βόλου, καθώς σαν σήμερα πριν 74 χρόνια η πόλη μας απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς. Η απόδοση τιμής είναι το ελάχιστο βήμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης, στον αγώνα για την ελευθερία.

Ο Κώστας Βογιατζής, συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τιμούμε τους παππούδες και τους πατεράδες μας που αγωνίστηκαν για λευτεριά και προκοπή. Ευχήθηκε δε να μπορέσουμε να φανούμε, σε ένα βαθμό αντάξιοί τους.

Ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη μας σήμερα, ενώ οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι στους ήρωες και στους απογόνους τους, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα.

«Οι κάτοικοι του Βόλου, επί 3,5 χρόνια δέχτηκαν τρομερές θηριωδίες  με αποκορύφωνα τα βασανιστήρια της Κίτρινης Αποθήκης. Ευχόμαστε, και γι’ αυτό είμαστε εδώ, την ασφάλεια της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών», τόνισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εγγυήθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και οι σχηματισμοί του Βόλου πανέτοιμοι να εκτελέσουν την αποστολή τους όταν και όποτε χρειαστεί.

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Η ευκαιρία της επετείου μνήμης της 19ης Οκτωβρίου 1944, για την απελευθέρωση της πόλης μας από τα κατοχικά στρατεύματα αποτελεί την καλύτερη υπενθύμιση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ότι οι εθνικές επιδιώξεις, όσο δυσθεώρητα ανεκπλήρωτες και να φαντάζουν, απαλλαγμένες από τον καιροσκοπισμό και την δημαγωγία, σε κλίμα εθνικής σύμπνοιας και ομόνοιας μπορούν να επιτευχθούν προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών.

Η σημερινή επέτειος δεν πρέπει απλά να μνημονεύεται. Αντίθετα, οφείλει να αποτελεί ημέρα έμπνευσης αλλά και υπενθύμισης των αρχών και των αξιών του Ελληνικού Έθνους. Αρχές και αξίες τις οποίες η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά ενστερνίζεται και προασπίζει.

Μοιράσου το άρθρο: