Αρχίζει το 37ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου με το μεγάλο «Αφιέρωμα στη Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά»
18 Οκτ 2018
Κλοπή δικύκλου στον Αλμυρό από 35χρονο
19 Οκτ 2018

«Η κοινωνική πολιτική απαιτεί συναίνεση και όχι πόλωση»

Μοιράσου το άρθρο:

Την Τετάρτη κλιμάκιο της κίνησής μας αποτελούμενο από τους Κουρτίνα Γιάννη, Μαστρογιάννη Παντελή και Μουτσινά Πάρι  ειχε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου γονέων  κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Μαγνησίας εκπροσωπούμενο από τις  κ.κ. Καρανικόλα Ράνια προέδρο, Ντίνου Βάσω γραμματέα και τη Διβάνη Κερασια μέλος. Μας μίλησαν με ενθουσιασμό για το σοβαρό έργο που πραγματοποιείται όπως η λειτουργία του ειδικού σχολείου , με λόγια που ξεχείλιζαν ευαισθησία και αυταπάρνηση για τα παιδιά αυτά που είναι το κέντρο των ενδιαφερόντων τους και όλων των προσπαθειών τους.

Μας μίλησαν όμως και για τα προβλήματα που υπάρχουν όπως είναι η δυσκολία στη μεταφορά των παιδιών με αμαξίδιο και την γραφειοκρατική αντιμετώπιση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, καθώς και την τιτάνια προσπάθεια που ξεκίνησαν για την αγορά ειδικού λεωφορείου γιατί σήμερα τα παιδιά αυτά δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Μας μίλησαν επίσης και για τα προβλήματα στη λειτουργία των ΚΔΑΠ ειδικής αγωγής, όπως την αδυναμία ένταξης σ αυτά 15 υπεράριθμων ατόμων ΑΜΕΑ, καθώς και την ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού, ώστε να ανταποκρίνονται στα όλο και δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την πρόσληψη νέων υπαλλήλων.

Επίσης υπάρχει μεγάλη στασιμότητα στην ολοκλήρωση του προγράμματος,< στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης σε δύο κατοικίες στην παιδόπολη  Άγριάς, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η αναγκαία χρηματοδότηση 210 χιλιάδων ευρώ από το δήμο και την περιφέρεια Τα μέλη της κίνησης μας συμμεριζόμενα τις αγωνίες και τα αιτήματα του συλλόγου δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για την ικανοποίησή τους, γιατί τα παιδιά αυτά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και ότι ο πολιτισμός ενός τόπου έχει άμεση σχέση με την ευαισθησία των διοικούντων απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Καλούμε την δημοτική αρχή να στηρίξει το σύλλογο για την αγορά του ειδικού λεωφορείου και μέχρι τότε να αντιμετωπίσει με ενδιαφέρον το ζήτημα της μετακίνησης των ατόμων με αμαξίδιο, ώστε να βρεθεί άμεση λύση. Επίσης είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα 3ο ΚΔΑΠ ειδικής αγωγής για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ΑΜΕΑ γιατί τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή.

Θεωρούμε βάσιμα άλλωστε ότι  τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής στην αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευρεία  συναίνεση, ώστε τα προβλήματα να επιλύονται χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες και πόλωση.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: