Ο Τάσσος Λιλής παρουσιάζει τον Γρηγόρη Ασίκη
12 Οκτ 2018
Π. Πολίτης: “Δεν χωρά η δημοτική αρχή Βόλου σε χώρο ελευθερίας της έκφρασης”
12 Οκτ 2018

Τένια Μακρή: “Οι νοσούντες από καρκίνο πρέπει να πιστέψουν στην εσωτερική τους δύναμη”

Μοιράσου το άρθρο:

Η γνωστή σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας, κ. Τένια Μακρή, με καταγωγή από το Βόλου και νοσήσασα στο παρελθόν από καρκίνο του μαστού η ίδια, ήταν η κύρια ομιλήτρια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Νοσοκομείο Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας με τίτλο «Πνοή Ζωής – Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες», στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων κατά τον μήνα Οκτώβριο που έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Οι Κλέλια Αθανασοπούλου (μικροβιολόγος), Μαρία Μαυριγκοπούλου (νοσηλεύτρια)και Μαρία Ακριβοπούλου (νοσηλεύτρια) αντιμετώπισαν οι ίδιες τον καρκίνο του μαστού και ήταν από τις ομιλήτριες της εκδήλωσης

Όπως τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Ματθαίος Δραμητινός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, σκοπός της είναι η αναφορά στον αγώνα των πρώην καρκινοπαθών για επανένταξή τους στη ζωή και την καθημερινότητα. Για αυτό άλλωστε επελέγησαν ως ομιλήτριες, γυναίκες που πέρασαν την περιπέτεια του καρκίνου.

Από την πλευρά της, η κ. Τένια Μακρή αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης εσωτερικής πίστης του κάθε ασθενούς, που σε συνδυασμό με την θεραπεία τον βοηθούν να νικήσει τον καρκίνο.

«Πέρα από τον ιατρική θεραπεία, ο εσωτερικός εαυτός του πάσχοντα είναι αυτός που παίζει καταλυτικό ρόλο. Δεν θα βγαίναμε στο πέλαγος εάν η εσωτερική μας πίστη δεν μας βοηθούσε», επισήμανε και πρόσθεσε ότι σκοπός της ομιλίας της είναι να αφυπνίσει την πνευματικότητα του ασθενή με καρκίνο.
Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού, καθώς παγκοσμίως μια στις οκτώ γυναίκες νοσεί, με τον αριθμό να παρουσιάζει αυξητική τάση, όπως αυξητική τάση – όπως είπε – καταγράφεται και σε περιστατικά καρκίνου του μαστού στους άνδρες.

Τέλος, η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας, κ. Σοφία Ιωάννου αναφέρθηκε στις ανάγκες του Συλλόγου και κυρίως  στην ανάγκη εξεύρεσης σταθερής στέγης, κάνοντας έκκληση για εθελοντική οικονομική στήριξη για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Μοιράσου το άρθρο: