Π. Πολίτης: “Δεν χωρά η δημοτική αρχή Βόλου σε χώρο ελευθερίας της έκφρασης”
12 Οκτ 2018
Ερευνητική αποστολή δύο μαθητριών του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στην αρκτική Νορβηγία
12 Οκτ 2018

Ν.Χουντής: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανικό προτεκτοράτο και αποικία της Γερμανίας

Μοιράσου το άρθρο:

Στη Δυτική Θεσσαλία περιοδεύει ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής ,ο οποίος σε συνέντευξη τύπου σήμερα στις 11 το πρωί από την Καρδίτσα, κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην προσπάθεια που γίνεται η Ελλάδα να μετατραπεί σε αμερικανικό προτεκτοράτο και σε οικονομικό επίπεδο αποικία της Γερμανίας Ο κ.Χουντής σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Παυσίλυπο σημείωσε ότι στην περιοδεία του δίδεται έμφαση στα ζητήματα του αγροτικου κόσμου, αλλά και επιδιώκεται, κατά την προσωπικη του τακτική, να συναντηθεί με φορείς και κινήματα που αντιστέκονται στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Αναφέρθηκε επίσης στον κοινοτικό προϋπολογισμό που συζητείται, και στον οποίο για μία ακόμα φορά σε ό,τι αφορά την ΚΑΠ προτείνεται από τους θεσμούς για μία ακόμη πενταετία μείωσης της χρηματοδότησης.Και πως τα λεφτά αυτά θα πάνε σε χρηματοδότηση αμυντικών-στρατιωτικών εκδηλώσεων και ενίσχυσης της συνοριοφυλακής. Ένα δεύτερο σχόλιο που έκανε είναι ότι η καθημερινότητα επιβεβαιώνει ότι δεν βγήκαμε από τα μνημόνια, παρά τους περί αντιθέτου πανηγυρισμούς, φέροντας ως παραδείγματα τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Ο κ. Χουντής στάθηκε στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, το οποίο οι τράπεζες προσπαθούν να καλύψουν μέσω πωλήσεων και πλειστηριασμών, και πρώτης κατοικίας, αλλά το πρόβλημα δε λύνεται, ενώ παράλληλα ακολουθείται συνταγή αυταρχισμού, με πολιτικές διώξεις όσων εναντιώνονται, όπως αυτή του κ. Λαφαζάνη, και με ποινικοποίηση των κινημάτων. Έφερε δε ως παράδειγμα την καταδίκη των Θεσσαλών αγροτών για τις κινητοποιήσεις. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής, είπε ο κ.Χουντής, με όποια κυβέρνηση, θα έχει ως αποτέλεσμα την ποινικοποίηση εν τέλει της διαφορετικής άποψης και τη συνέχιση του αυταρχισμού. Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, και τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πέρασε απαρατήρητο ότι η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα ΝΑΤΟικά σχέδια.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, σε ό,τι αφορά τα αιολικά πάρκα ο κ. Χουντής ανέφερε ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες που εγκρίθηκαν δεν περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, όσον αφορά το μέγεθος της παρέμβασης και της καταστροφής που πρόκειται να γίνει . Σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν τις καταθέτεις τα στοιχεία, σου απαντά ότι είναι θέμα των Ελληνικών Αρχών και πως η δική της δυνατότητα παρέμβασης περιορίζεται στον, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και της έναρξης λειτουργίας, έλεγχο. Τότε όμως, όπως είπε, θα είναι πολύ αργά. Γι αυτό η αντίδραση των κατοίκων, της περιοχής των Αγράφων, στο σχέδιο κατασκευής αιολικών πάρκων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου αυτό να μην υλοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Χουντής, σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας του, επισκέφτηκε μετά το Εθνικό Κέντρο ταξινόμησης Βάμβακος και το Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων, ενώ αύριο, στις 6.30 το απόγευμα θα έχει συνάντηση – συζήτηση με φορείς, κινήματα και πολίτες του νομού Καρδίτσας, στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς (Cafe «Ρόπτρον»).

Μοιράσου το άρθρο: