Κ. Τσιάρας: Διαβούλευση – παρωδία για το μέλλον των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
12 Οκτ 2018
Παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης στο Λιμεναρχείο Βόλου
12 Οκτ 2018

Αποσύρθηκε η προκήρυξη για εργολάβο στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου – Ανέστειλαν την απεργία οι καθαρίστριες

Μοιράσου το άρθρο:

Στην απόσυρση συνολικά, της προκήρυξης- διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ιδιώτη εργολάβο, προχώρησε η πρυτανεία ύστερα από τις κινητοποιήσεις που προχώρησε το Σωματείο Καθαριστριών/στών. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Σωματείο αποφάσισε να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών αναφέρονται τα εξής:

«Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων καθαριστριών-ών, συνεχίστηκαν χτες και σήμερα η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως έγινε γνωστό, «οι εργαζόμενες-οι σαν μια γροθιά επί μία εβδομάδα και με την στήριξη και την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων, έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα με σκοπό να σταματήσει η προκήρυξη ανάθεσης της καθαριότητας του Πανεπιστημίου σε εργολάβο και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 30 καθαριστριών-ών από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Κάτω από την πίεση και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του Σωματείου μας, οι Πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν όχι μόνο να αποσύρουν τον κατάπτυστο όρο της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, αλλά να αποσύρουν συνολικά την προκήρυξη- τον διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.

Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης αναστέλλουμε προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, χωρίς να παραιτούμαστε από την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν την: Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Να μην γίνει καμία απόλυση».

Μοιράσου το άρθρο: