ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μας επιβάλλουν πρόσωπα και πράγματα ενόψει εκλογών στην Τ.Α.
11 Οκτ 2018
Συνεχίζει τις διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών η ΔΕΥΑΜΒ
11 Οκτ 2018

Συμμετοχή αρχαιολόγων του Μουσείου Βόλου στην 24ωρη απεργία του κλάδου

Μοιράσου το άρθρο:

Οι αρχαιολόγοι της Μαγνησίας συμμετείχαν μαζικά στη σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε  για σήμερα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το πέρασμά της στο Υπερταμείο.

Αρχαιολόγοι κι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση έξω από το Μουσείο του Βόλου, ζητώντας την εξαίρεση όλων των ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, από την κυριότητα και διαχείρισης της ΕΤΑΔ.

Οι αρχαιολόγοι θα εξετάσουν τη στάση το επόμενο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση, επισήμανε μεταξύ άλλων η  Ευαγγελία Σταμέλου αρχαιολόγος και μέλος τοπικού παραρτήματος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Θεσσαλίας. “Το πρόβλημα είναι ότι, η κυβέρνηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αντί να κάνει το αυτονόητο, να προβεί σε ΚΥΑ που να εξαιρεί ρητά, όλα τα μνημεία αρχαιολογικούς χώρου και κτίρια που εξυπηρετούν την πολιτιστική κληρονομιά από τον κατάλογο που βγήκε με την υπουργική απόφαση Τσακαλώτου, προβαίνει σε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις”.

 

Μοιράσου το άρθρο: