Επίτιμος διδάκτορας του Π.Θ. ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος
11 Οκτ 2018
Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας
11 Οκτ 2018

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Δίνει διευκρινίσεις για την μη πρόσκληση του Δήμου Βόλου στην εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο

Μοιράσου το άρθρο:

Σε διευκρινίσεις σε σχέση με τη μη πρόσκληση εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής στη χθεσινή τελετή αναγόρευσης του  Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχώρησε το Τμήμα Μορφωτικών Ανταλλαγών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

Οι διευκρινίσεις αφορούν στην ανακοίνωση, σε έντονο ύφος που εξέδωσε νωρίτερα, ο Δήμος Βόλου, αφήνοντας αιχμές και για την στάση του πρύτανη, κ. Ζήση Μαμούρη στις αναφορές του καθηγητή, κ. Τάκη Πολίτη κατά της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο απαντά ότι η Πρυτανεία δεν παρεμβαίνει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων τμημάτων, τα οποία διατηρούν τη διοικητική τους αυτοτέλεια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρονται τα εξής:

«Η πρόσκληση όλων των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου στις επίσημες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση των Πρυτανικών Αρχών και της Διοίκησης
του ιδρύματος. Κάθε παρέκκλιση από αυτή την βασική αρχή συνιστά θεσμικό ατόπημα και δεν συμβάλλει στην εμπέδωση της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Οι ακαδημαϊκές μονάδες-τμήματα του ΠΘ διατηρούν τη διοικητική τους αυτοτέλεια και αναλαμβάνουν πλήρως την οργανωτική ευθύνη των επιμέρους δράσεων και εκδηλώσεών τους. Η Πρυτανεία του ιδρύματος δεν παρεμβαίνει
στη διοργάνωση των εκδηλώσεων των τμημάτων, πόσο μάλλον σε οργανωτικά θέματα και επιλογές για τις οποίες δεν είναι ενήμερη.
Η εκπλήρωση των θεσμικών ρόλων μας αλλά και η προάσπιση της ελευθερίας του λόγου αποτελούν από κοινού και ισοβαρώς μέριμνα κάθε πανεπιστημιακού δασκάλου αλλά και συνταγματική μας υποχρέωση».

 

Μοιράσου το άρθρο: