Συνάντηση Χρ. Κατσαβριά με Μ. Καραμεσίνη για βρεφονηπιακό και εργατικές κατοικίες
11 Οκτ 2018
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα μας επιβάλλουν πρόσωπα και πράγματα ενόψει εκλογών στην Τ.Α.
11 Οκτ 2018

Εργαστήριο Ιστορίας από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας

Οι συναντήσεις ξεκινούν 1η Νοεμβρίου για 25 συμμετέχοντες

Μοιράσου το άρθρο:

Δωρεάν Εργαστήριο Ιστορίας θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας της Μαγνήτων Κιβωτού, σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία να δούμε “Κάτω από το χαλί της ιστορίας: Πώς γράφεται και πώς κρίνεται ένα ιστορικό έργο”, όπως είναι και ο τίτλος του Εργαστηρίου.

Την επιστημονική συνδρομή έχει αναλάβει ο αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αντώνης Σμυρναίος μαζί με τον επίκουρο καθηγητή Φυσικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλη Κόλλια.

Όπως δήλωσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, στο Εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα, οι συναντήσεις θα είναι 14 στον αριθμό, αρχής γενομένης την 1η Νοεμβρίου και θα γίνονται διά ζώσης και ανά δεκαπενθήμερο στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης, στα Μελισσάτικα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής κ. Σμυρναίος διευκρίνισε ότι το Εργαστήριο δεν θα έχει τη μορφή ιστορικών διαλέξεων, ενώ στόχος  του δεν είναι να εμπλακεί στις ιστορικές διαμάχες των ιστοριογραφικών εκδοχών εντός ενός κράτους ή γειτονικών κρατών, αλλά αντλώντας θεωρητικά υλικά από τη φιλοσοφία της ιστορίας και συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα, να επιχειρήσει να ανιχνεύσει όχι μόνο το “τι”, το “πότε” και το “που”, αλλά κυρίως το “γιατί” και το “πώς” της ιστοριογραφίας.

Όσον αφορά στον κ. Κόλλια, επισημάνθηκε ότι θα παίξει το ρόλο του μη ειδικού και θα αναλάβει το ρόλο της ψηφιακής διαχείρισης του εργαστηρίου, σε συνεργασία με τον οργανωτικό γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Αλέξανδρο Καπανιάρη.

Μοιράσου το άρθρο: