Απολογισμός δημοτικής αρχής με επικρίσεις για αντιπολιτεύσεις-Απάντηση Επιλογής Ευθύνης
10 Οκτ 2018
“Σομπ Μπαχάιρ, Σαπάχ Αλχάιρ, Καλημέρα…” λένε στα προσφυγόπουλα οι Βολιώτες εκπαιδευτικοί 
11 Οκτ 2018

ΚΚΕ: Έξω οι εργολάβοι από το Πανεπιστήμιο!

Μοιράσου το άρθρο:

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίνουν αυτή τη στιγμή έναν αγώνα αξιοπρέπειας για να μην πεταχτούν στο δρόμο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις πρυτανικές αρχές που επιδιώκουν να φέρουν εργολάβο συνεχίζοντας την παραχώρηση τμημάτων του ιδρύματος σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλου, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρύτανη για το θέμα, στην οποία δεν τολμάει καν να ψελλίσει την εναντίωση με την εργολαβία αλλά ότι: «θα γίνει διερεύνηση» για να «βρεθεί η καλύτερη λύση» μόνο θυμό και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, υπουργείο – επίτροπος – πρυτανικές αρχές, κοροϊδεύοντας τους 30 εργαζόμενους. Στην ουσία συμφωνούν, όμως. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ως μακρύ χέρι της η πρυτανεία θέλουν να πετάξουν στο δρόμο 30 οικογένειες και παίζουν με την καθαριότητα και την υγιεινή χιλιάδων φοιτητών και εργαζόμενων με μοναδικό σκοπό να χαρίσουν κέρδη σε κάποιον επιχειρηματία. Οι αρχικές προβλέψεις για «πλαφόν» τα 25 χρόνια και για την «απαγόρευση» να έχουν σύζυγο οι εργαζόμενες που θα προσληφθούν από τον εργολάβο, φανερώνουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο τι σημαίνει «σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά». Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» και το «τέλος των μνημονίων»!

Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής να σταθούν έμπρακτα δίπλα στις καθαρίστριες και τους καθαριστές του πανεπιστημίου και να στηρίξουν με κάθε τρόπο των αγώνα τους. Να στηρίξουν τα αιτήματά τους ώστε:

  • Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.
  • Να υπογραφεί άμεσα σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να μην γίνει καμία απόλυση.

Μοιράσου το άρθρο: