Πρασίνισε το μηχανουργείο του με δενδρύλλια κάναβης
10 Οκτ 2018
ΚΚΕ: Έξω οι εργολάβοι από το Πανεπιστήμιο!
10 Οκτ 2018

Απολογισμός δημοτικής αρχής με επικρίσεις για αντιπολιτεύσεις-Απάντηση Επιλογής Ευθύνης

Μοιράσου το άρθρο:

Δεσμεύσεις για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου και του Μουσείου της Αργούς ανέλαβε σήμερα κατά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ενώ άσκησε κριτική στις αντιπολιτεύσεις για την απόφασή τους να μην μετέχουν τελικά στα θεσμικά όργανα του δήμου καταγγέλλοντας την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντί τους.

Ο κ. Μπέος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε αρχικά στα οικονομικά στοιχεία, τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο Δήμος είχε ταμειακό υπόλοιπο στις 31/8/2017 το ποσό των 19.109.580,00 ευρώ και στις 31/8/2018 το ποσό των 21.192.735,55 ευρώ έχοντας πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του.

Ο Δήμος, ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα των: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αρτέμιδας, Οργανισμός Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Αρτέμιδας, Σφαγεία, ΔΗ.Τ.Ε.Β., Δ.Ε.ΜΕ.ΚΑ.Β., ΑΝΕΒΟ.

Όσον αφορά στα θέματα τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε ότι, την προηγούμενη χρονιά η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών υλοποίησε και συμβασιοποίησε έργα συνολικού προϋπολογισμού 19.815.807,75 ευρώ, όπως μεταξύ άλλων τους κυκλικούς κόμβους, το εκθεσιακό, ΚΕΠ Αγριάς κ.α.

 “Ο Δήμος Βόλου για ακόμη μία χρονιά συμμετείχε σε όλες τις προσκλήσεις και δεν έχασε καμία ευκαιρία για χρηματοδότηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση και εγκρίθηκαν ανέρχεται στο ποσό των 67.055.354,65 ευρώ.

Ο κ. Μπέος, επεσήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε τα καθήκοντα της κατέστησε σαφές ότι στόχος της, μεταξύ άλλων, είναι η υλοποίηση εκδηλώσεων – δράσεων που θα καταστούν θεσμός για την πόλη συμβάλλοντας στην πολιτιστική ζωή και την ανάδειξη του Βόλου ως του απόλυτου προορισμού πολιτιστικού και ψυχαγωγικού τουρισμού», τονίζοντας ότι στις 19 Δεκεμβρίου, ο Βόλος θα υποδεχτεί τη Μαρινέλλα με τον Κώστα Μακεδόνα.

Άσκησε κριτική στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν επικοινωνούσε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων για τους κυκλικούς κόμβους, ότι «είχαν σκεφτεί να κάνουν δύο κυκλικούς κόμβους, αλλά η πόλη έχει ανάγκη από έξι. Ο τέταρτος ξεκινά στο Δημαρχείο, ο πέμπτος στην Αθηνών – Λαρίσης κι κι ο έκτος τέρμα Πολυμέρη κατεύθυνση προς Αγριά».

Κλείνοντας, ο κ. Μπέος δήλωσε  ότι «η δέσμευσή μου κι ο λόγος μου είναι ότι πιο ιερό έχω. Δεν δεσμεύτηκα απέναντί σας τίποτα. Όσοι με ρωτούσατε το πρόγραμμά μου σας έλεγα «Καρράς – Πάολα. Είναι εύκολο να δίνεις υποσχέσεις όταν είσαι πολιτικός απατεώνας. Όταν σέβεσαι τους συνανθρώπους σου, οφείλεις να λες αλήθεια. Δεν υποσχέθηκα τίποτα και πιστεύω έχω κάνει πολλά και έρχονται περισσότερα. Εσείς θα κρίνετε τι θέλετε για μια πόλη».

Επιλογή Ευθύνης: «Μίκρυναν τον Βόλο και πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Βολιωτών»

Η δημοτική αρχή βάφτισε απολογισμό τετραετίας το κύκνειο άσμα ενός θλιβερού και αδίστακτου δημοτικού μορφώματος, που πίστεψε ότι η πόλη του δόθηκε σαν λάφυρο της συγκυριακής εκλογικής του νίκης.

Η τοπική ιστορία θα καταγράψει σε μια μαύρη σελίδα το πεντάχρονο πέρασμά τους από την τοπική πολιτική ζωή. Γιατί τα έργα και οι ημέρες τους αποτελούν νάρκη στα θεμέλια του δήμου και της πόλης. Μίκρυναν τον Βόλο και πλήγωσαν την αξιοπρέπεια των Βολιωτών. Έφεραν στο προσκήνιο την αδιαφάνεια, την ανευθυνότητα, τον ακραίο καθεστωτισμό, τον χυδαίο λαϊκισμό, τη μισαλλοδοξία,  τον πολιτικό τραμπουκισμό, την προβοκάτσια, την ισοπέδωση θεμελιωδών αξιών και θεσμών.

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνουν τον πολιτικό τους χρόνο, όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Βουτηγμένοι στη λάσπη, στο θράσος  και στο παραμύθι. Τους επόμενους μήνες, θα δώσουν μια απεγνωσμένη μάχη, το αποτέλεσμα όμως είναι πλέον προδιαγεγραμμένο.

Από τον ερχόμενο Μάιο, ο Βόλος θα ξαναπιάσει το νήμα με την ιστορία και τον πολιτισμό του και θα ξανανοίξει τα φτερά του στο μέλλον. Θα χρειαστεί, ωστόσο, τιτάνια προσπάθεια για τη δημοκρατική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Γιατί οι «γεννήτορες» του «τέρατος» θα φύγουν, το «τέρας» όμως που δημιούργησαν τα χρόνια αυτά θα είναι εδώ…

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: