Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στον Αλμυρό Μαγνησίας
9 Οκτ 2018
Δήμος Σοφάδων:Εκπαιδεύοντας μέσω της τέχνης
9 Οκτ 2018

Συνταξιούχοι: “Προεκλογικές οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις – Δεν εφησυχάζουμε”

Μοιράσου το άρθρο:

Στους δρόμους, για μια ακόμη φορά, βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, διεκδικώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και εν συνεχεία, πορεία προς το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συμπαράσταση των καθαριστριών που βρίσκονται σήμερα στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, διεκδικώντας την παραμονή στην εργασία τους και να μην ανατεθεί η καθαριότητα του Πανεπιστημίου σε εργολάβο, όπως αποφάσισε η πρυτανεία.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτη Σοφός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την αρχή του χρόνου έναν μαραθώνιο κινητοποιήσεων με σύνθημα «Ο Νόμος Κατρούγκαλου να μείνει στα χαρτιά», γιατί είναι ένας νόμος που κατακρεουργεί τις συντάξεις και οδηγεί στους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.
Όπως είπε, γίνονται κινητοποιήσεις Πανελλαδικά με κορύφωση τη συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Έχουν στόχο να χαϊδεύουν τα αυτιά των συνταξιούχων και να κλέψουν την ψήφο των 2,5 εκ. συνταξιούχων γιατί μπαίνουμε σε χρόνο εκλογών. Οι συνταξιούχοι δεν θα τους κάνουν τη χάρη και δεν θα ψηφίσουν εκείνους που τους έχουν μαυρίσει τη ζωή, αλλά θα απαντήσουμε αγωνιστικά», τόνισε ο κ. Σοφός.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδία του ΟΑΕΕ επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εφησυχάσουν με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που κάτω από την πίεση και τον αγώνα των συνταξιούχων είναι αναγκασμένη να μιλάει για άδικα μέτρα, ενώ τα έχει ψηφίσει μέχρι κεραίας.
Όπως είπε, οι συνταξιούχοι πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν, γιατί οι περικοπές στις συντάξεις είναι μια πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση έστειλε στους δανειστές δύο προϋπολογισμούς, ο ένας με περικοπές και ο άλλος χωρίς, ώστε να πετύχει μια αναβολή εφαρμογής του μέτρου.

Ο κ. Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος του ΟΑΕΕ ΤΑΕ δήλωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων, με αίτημα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς οι συνταξιούχοι βλέπουν καθημερινά να χάνεται το εισόδημα και η αξιοπρέπειά τους.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι οι συνταξιούχοι στέλνουν μήνυμα από το Βόλο ότι δεν θέλουν αναβολή ή αναστολή του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά κατάργησή του τώρα. Ο ίδιος είπε ότι οι συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν ως το τέλος του χρόνου, διότι από τις αρχές του 2019 έρχονται η τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ και η μείωση του αφορολόγητου, κάτι που θα είναι σε βάρος της λαϊκής οικογένειας και των συνταξιούχων.

Τέλος, η κ. Βούλα Ευθυμίου, εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου είπε ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται στους δρόμους από την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, με κύριο αίτημα τις συντάξεις, την υγεία και τη ζωή τους. «Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, χωρίς άγχος, χωρίς εμπαιγμό μέχρι την ολοκλήρωση του βιολογικού μας κύκλου, που ελπίζουμε να είναι μακρύς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: