Δήμος Σοφάδων:Εκπαιδεύοντας μέσω της τέχνης
9 Οκτ 2018
Φοιτητικός διαγωνισμός στο ΤΕΙ Τεχνολογίας Ξύλου-Επίπλου
9 Οκτ 2018

Δεύτερη ημέρα απεργίας των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο

Μοιράσου το άρθρο:

Γέμισαν με σκουπίδια οι κάδοι στο κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς για δεύτερη ημέρα σήμερα απεργούν οι καθαρίστριες που αντιδρούν στην απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου να προχωρήσει στην ανάθεση της καθαριότητας του ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο.

Οι 30 καθαρίστριες των κτιρίων του ιδρύματος ανησυχούν για το μέλλον τους με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου ενώ η πρόεδρος του σωματείου κ. Γκριτζιάνη ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Πρύτανη απέβη άκαρπη.
«Η παράδοση της καθαριότητες σε ιδιώτη, σημαίνει για εμάς ότι 30 οικογένειες θα μείνουν στον δρόμο. Η σύμβασή τους λήγει στο τέλος του χρόνου και μετά θα μείνουν χωρίς δουλειά. Η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο θα γίνει για πιο φθηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να δουλέψουν κορίτσια μέχρι 24 ετών που να είναι άγαμες».

Σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών για να αποφασίσει τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των καθαριστριών-ών εξέφρασαν σήμερα και οι συνταξιούχοι που ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Ρήγα Φεραίου και κατέληξαν στη Θόλο του Πανεπιστημίου. Εκεί διάβασαν ψήφισμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες.

Μοιράσου το άρθρο: