ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Καταγγέλουμε το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Σοφάδων
8 Οκτ 2018
Κώστας Παπαλός: Συνεχίζουμε όλοι μαζί
8 Οκτ 2018

“Μαραθώνιος” για την αγορά ιδιόκτητου ειδικού λεωφορείου για τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Μοιράσου το άρθρο:

Από κοινού πρωτοβουλία για την αγορά λεωφορείου, ειδικά διαμορφωμένου ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου αναλαμβάνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η Διεύθυνση του Σχολείου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμθιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

Για τον σκοπό αυτό, ξεκινά ένας “μαραθώνιος” συγκέντρωσης των 65.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του ειδικού  λεωφορείου.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια μπορεί να το κάνει με τρεις τρόπους.

1)Κατάθεση στον λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ, στην ΕΘνική Τράπεζα.

2) Δωρεά μέσω της πλατφόρμας Give & Fund

3)Κατάθεση μέσω PayPal

4) Κουπόνια 1 ευρώ που διαθέτει ο Σύλλογος Γονέων

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, κ. Ράνια Καρανικόλα, στο σχολείο φοιτούν αυτή τη στιγμή 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία. Η αγορά του λεωφορείου αυτού, εκτός από την μετακίνηση των παιδιών, από και προς το σχολείο, θα τα διευκολύνει να συμμετέχουν και σε μια πλειάδα δράσεων, εκτός σχολικού χώρου.

“Είμαστε 150.000 κάτοικοι σε αυτή την πόλη. Απευθυνόμαστε σε όλους. Από 50 λεπτά να δώσουμε ο καθένα, το όραμα θα γίνει πράξη” επισήμανε η κ. Καρανικόλα, προσθέτοντας πάντως, ότι ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους φορείς, τους βουλευτές, τις δύο υφυπουργούς να ενισχύσουν την πρωτοβουλία αυτή.

Από την πλευρά της, η γραμματέας του Συλλόγου, κ. Αργυρώ Ιντσεσίλογλου αναφέρθηκε στις πολλές δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο, καθ’όλη τη ΄διάρκεια της χρονιάς, τόσο εντός, όσο και εκτός αιθούσης.

“Για τα παιδιά μας έχεις σημασία η βιωματική άσκηση σε χώρους εκτός σχολείου, σε χώρους εργασιακούς. Επισκέπτονται καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ συμμετέχουν και σε πολλές αθλητικές και άλλου είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις” δήλωσε η κ. Ιντσεσίλογλου, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα, οι μετακινήσεις γίνονται με μισθωμένα λεωφορεία.

Με την φράση “Οι μαθητές μας είναι όλοι ίσοι. Οι μαθητές μας είναι όλοι διαφορετικοί” ξεκίνησε τη δήλωσή του, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκ. Σαβελίδης, υπό την έννοια ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες που οφείλουμε να καλύπτουμε.

“Την ανάγκη για μετακίνηση δεν την ικανοποίησαν – δυστυχώς – αυτοί που θα έπρεπε. Έτσι ξεκινά ένας μαραθώνιος αγάπης για τους μαθητές με αναπηρία και απευθύνεται σε όλους” επισήμανε ο κ. Σαβελίδης, σημειώνοντας ότι στις σημερινές συνθήκες πρέπει ο ένας να βοηθήσει τον άλλο, με προτεραιότητα αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Ηλίας Κουτσερής, πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι ένα από τα αιτήματα που υπάρχουν είναι και αυτό των παιδιών με αναπηρία και μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση, που εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει εσωτερική εγκύκλιο στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων για να μεταφέρει το κοινό αίτημα για την αγορά του λεωφορείου, που μπορεί να πάει σάρκα και οστά.

Τέλος, η κ. διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου, κ. Γρηγορίου αναφέρθηκε στη λειτουργία του σχολείου, δίνοντας και το σύνθημα της καμπάνιας που είναι “Μετακίνηση για ένταξη”.

“Είναι κάτι που το σκεφτόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Ήδη αργήσαμε. Το χρωστάμε στα παιδιά” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δραστηριότητες του ΕΕΕΕΚ

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατανεμημένοι σε 3 εργαστήρια: «Κηπουρικής-Ανθοκομίας», «Αγγειοπλαστικής – Ψηφιδογραφίας», «Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων».
Βασικός στόχος του σχολείου μέσα από πλήθος προγραμμάτων και δράσεων είναι η ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μαθητών καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε μαθητή. Η σχολική μονάδα μεριμνά για την υλοποίηση αρκετών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα σπουδών αλλά και να υποστηριχθεί η κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.
Ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση των δράσεων εκτός σχολικής μονάδας αποτελεί η έλλειψη ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου οχήματος. Η μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο γίνεται με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Όλες οι υπόλοιπες μετακινήσεις των μαθητών για εκπαιδευτικούς λόγους και για θέματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και για την πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους γίνονται με μεταφορικά μέσα που είτε παραχωρούνται στο σχολείο περιστασιακά, είτε μισθώνονται από το ίδιο το σχολείο ή τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ είναι:
κα Ουρ. Καρανικόλα, τηλ. 6973-279354
E-mail: [email protected]
κα Αργ. Ιντζεσίλογλου, τηλ. 6944-259852
E-mail: [email protected]

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου μας μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:
1. Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096

2. Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou

3. Κατάθεση μέσω PayPal ([email protected])
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096
4. Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων

Τις δράσεις του σχολείου μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί:
1. Στην ιστοσελίδα του σχολείου http://eeeek-volou.mag.sch.gr/
2. Στη σελίδα του σχολείου στο fb (Εεεεκ Βολου) https://www.facebook.com/profile.php?id=100023855828630
Τηλ. επικοινωνίας Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου 24210 81961 (Γρηγορίου Φωτεινή)
E-mail: [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: