«Η Τελευταία Οικογένεια» του Γιαν Ματουζίνσκι στο Αχίλλειο
8 Οκτ 2018
«Ποινικά κολάσιμες οι αντιδράσεις για την εκπαίδευση των προσφύγων»
8 Οκτ 2018

Χρ. Μπουκώρος: Εκτός αποζημίωσης ιατρεία και φυσιοθεραπευτήρια στη Σκόπελο

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση κατέθεσε, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, αναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης των ιατρείων και των φυσιοθεραπευτηρίων της Σκοπέλου από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του νησιού.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Εξαιρούνται των αποζημιώσεων τα ιατρεία και τα φυσιοθεραπευτήρια της Σκοπέλου που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2015.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1983/Β/2017) ορίζονται ως δικαιούχοι αποζημίωσης οι «βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς» της Σκοπέλου, χωρίς να αναφέρονται οι περιπτώσεις των ισόγειων ιατρείων και των φυσιοθεραπευτηρίων που επλήγησαν στο νησί των Σποράδων.

Οι σοβαρές ζημιές στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και στην επίπλωση γραφείου, δεν τυγχάνουν αποζημίωσης, όπως ισχύει για τα εμπορικά και τα καταστήματα εστίασης.

Εύλογα είναι λοιπόν τα ερωτήματα για την εξαίρεση των ιατρείων και των φυσιοθεραπευτηριών της Σκοπέλου από το καθεστώς αποζημιώσεων, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος αποκατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα υψηλό και τις περισσότερες φορές απαγορευτικό. Εξάλλου, πρόκειται για απαραίτητα «εργαλεία», που χωρίς αυτά είναι αδύνατο να λειτουργήσει το οποιοδήποτε ιατρείο» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μοιράσου το άρθρο: