Ο συνθέτης Γιάννης Γεωργιλάς και η δισκογραφική του παρουσία με τον τίτλο “Σιωπή ν΄ακούσουμε”
1 Οκτ 2018
Τραγούδια για πιάνο φωνή από δύο χαρισματικές κυρίες
13 Οκτ 2018

Ο συνθέτης Γιάννης Αδάμος και το μουσικό σχήμα “Ρόζ Πένες” στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Με καλεσμένο τον   συνθέτη τον Γιάννη Αδάμο  συνομίλησε η Δέσποινα Τσούκα με αφορμή την  πρώτη  επίσημη δισκογραφική δουλειά  με τον τίτλο «Άψινθος» του συνθέτη παρέα με το μουσικό σχήμα «Ροζ Πένες». Ο δίσκος περιέχει έντεκα συνθέσεις του ιδίου, σε ενορχηστρώσεις του Φώτη Κακαβέλη, στις οποίες συμμετέχουν οι Γιώργος Μιχαήλ,  Δημήτρης Βαβλιάρας, και Σοφία Γεωργαντζή.  Στους στίχους του προσπαθεί να δείξει τον εξευτελισμό του ανθρώπου και της φύσης, υποστηρίζοντας την αρμονία κ την ισότητα.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα:

Ο Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε το 1986 στην Καρδίτσα. Στα δώδεκα του χρόνια έγραφε στιχάκια και σε ηλικία δεκατριών ετών ξεκίνησε να μελετάει μουσική έχοντας στην κατοχή του ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του.

Παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο της Καρδίτσας το οποίο όμως εγκατέλειψε δύο χρόνια αργότερα λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αυτοδίδακτος έκτοτε, μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική καθώς, όπως λέει, η μουσική είναι ατελείωτη σαν τον γαλαξία μας, και όσο μελετάς, τόσο θες να μάθεις. Σήμερα τραγουδάει και παίζει τζουρά, μπαγλαμαδάκι, τρίχορδο μπουζούκι, και κιθάρα.

Το 2012 ο Γιάννης και δυο φίλοι του αποφάσισαν να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες με το οποίο ξεκίνησαν να παίζουν σε μαγαζιά της Καρδίτσας, παραδοσιακά τραγούδια, συνθέσεις των Γιώργου Μιχαήλ,  Δημήτρη Βαβλιάρα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα καθώς και γνωστά ρεμπέτικα.

Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει την ανεξάρτητη παραγωγή του σχήματος με τίτλο «Στο Παραπέτασμα του Κόσμου» σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.

Ένα χρόνο αργότερα, ύστερα από μια μικρή ανακατάταξη του μουσικού σχήματος έρχεται η δεύτερη ανεξάρτητη παραγωγή με τίτλο «Οι Χαρακιές της Γης», όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια.

Οι δύο αυτοί δίσκοι κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι καθώς ο ίδιος δεν ένιωθε έτοιμος μουσικά για επίσημη δισκογραφική κυκλοφορία.

Αυτόν τον καιρό κάνει την μουσική επιμέλεια και  συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεγάλου μήκους ταινία για το ρεμπέτικο τραγούδι «Ουσάκ και Πειραιώτικος» του Άγη Δημητρόπουλου .

Με το σχήμα Ροζ Πένες πραγματοποιεί εμφανίσεις  σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τα δικά του τραγούδια, καθώς και τραγούδια φίλων αλλά και αυθεντικά ρεμπέτικα.

Οι Ροζ Πένες εκτός από τον ίδιο αποτελούνται από την Αθανασία Αλεξοπούλου στην φωνή και στα πλήκτρα η οποία κατάγεται από τους  Σοφάδες της Καρδίτσας. Η ίδια είναι καθηγήτρια φωνητικής  και ερμηνεύει στον νέο δίσκο δύο τραγούδια με μοναδικό τόπο.

Στην κιθάρα και τη φωνή είναι ο Χρήστος Κολοβός ο οποίος επίσης κατάγεται από την Καρδίτσα αλλά ζει στον Βόλο.

Μοιράσου το άρθρο: