Η Δρ Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη μιλά για το απέραντο κόσμο της μουσικής
27 Σεπ 2018
Ο συνθέτης και τραγουδοποιός Φώτης Παναγιωτίδης στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ
11 Οκτ 2018

Ο μουσικός Βαγγέλης Μπαντελάς στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Με καλεσμένο τον μουσικό Βαγγέλη Μπαντελά  η Δέσποινα Τσούκα  μίλησαν για την παράδοση , τα λαϊκά  όργανα και ακούστηκαν τραγούδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ηχόχρωμα τους.

Ο Βαγγέλης είναι ένας  χαρισματικός μουσικός, εκτελεστής του λαϊκού κλαρίνου και του ζουρνά, με συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη δισκογραφία

Υπηρετεί   με πάθος την παράδοση καθώς  παίζει κλαρίνο και ζουρνά και ξέρει να διδάξει χορό  και πολλά λαϊκά άλλα όργανα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή, 1992). Έχει ειδίκευση στο αντικείμενο του Λαϊκού – Παραδοσιακού Χορού και έχει εκπονήσει πτυχιακή εργασία, σχετικά με τη Λαογραφία και τη Μετρική των κατά τόπους ελληνικών παραδοσιακών χορευτικών ιδιωμάτων, με τίτλο : «Η Μετρική του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού».

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας(Θεσσαλονίκη, 2017), με ειδίκευση στο Λαϊκό Κλαρίνο.

Έχει ως 2η ειδικότητα, αυτή του Εκπαιδευτικού Μουσικής, Τεχνικής Ειδίκευσης (ΤΕ16)

Έχει αναγνωρίσει μέσω της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας τις εξής Μουσικές Ειδικεύσεις : Ταμπουρά & Λαϊκά Κρουστά και κατέχει τους αντίστοιχους τίτλους αποπεράτωσης σπουδών, από το Δ. Ω. Ν. Ιωνίας Βόλου (2002)

Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας (Βόλος, 2012), με ειδίκευση στην Ανθρωπολογία της Μουσικής. Η διπλωματική του εργασία, με τίτλο : «Διαδικασίες Εξόδου από την Ετερότητα’. Η Περίπτωση των Ρόμηδων – χαλκιάδων, μουσικών», πραγματεύεται το ζήτημα του ρόλου του λαϊκού οργανοπαίκτη ως προς τη διαμόρφωση του συλλογικού αισθήματος ανήκειν και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την εν δυνάμει αφομοίωση από τη νεοελληνική κοινωνία, ομάδων με προγενέστερη «ετερότητα».

Μοιράσου το άρθρο: