Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για ημερίδα Δήμου για τη ρύπανση του περιβάλλοντος
3 Οκτ 2018
Μετά τη διαβούλευση η συνάντηση των φορέων με τον Κ. Γαβρόγλου
3 Οκτ 2018

H 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου

Μοιράσου το άρθρο:

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ως ημέρα εορτασμού είχε αρχικά καθιερωθεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ενώ φέτος το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εναρμονίσει τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 28 Σεπτεμβρίου. Λόγω όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών της περασμένης εβδομάδας οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν στην εβδομάδα που διανύουμε.

Με σύνθημα ‘‘Ας κινηθούμε’’ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Νικ. Νιάφα, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης.

Διεξήχθησαν αγώνες στα ομαδικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση (μπάσκετ), πετοσφαίριση (βόλεϋ) και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα στίβου: σφαιροβολία και αγώνες δρόμου 50 και 1000 μέτρων.

Στόχος της σημερινής ημέρας είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων, ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Μοιράσου το άρθρο: