Διαμαρτυρία για κλείσιμο υποκαταστήματος Εθνικής στο Βελεστίνο
2 Οκτ 2018
Άκαρπες για τρίτη μέρα οι έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο
2 Οκτ 2018

Μία μεγάλη κατάκτηση της Καρδίτσας-Να περιφρουρηθεί το τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφής

Μοιράσου το άρθρο:

Του Νίκου Ευθυμιάδη

‘Ήταν αναμενόμενο και γνωστό, εδώ και πολύ καιρό, ότι το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής ήταν ο στόχος πολλών παραγόντων του Ακαδημαϊκού αλλά και του Πολιτικού κόσμου. Ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος, το πιο δυναμικό και ποιοτικό, σύγχρονο Τμήμα.
Έστω και την τελευταία στιγμή επιβάλλεται όλοι οι Καρδιτσιώτες με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας να δώσουμε ενωτικά και όλοι μαζί την μάχη, τουλάχιστον της περιφρούρησης των Ακαδημαϊκών κατακτήσεων της Καρδίτσας, μετά τις αλλαγές που προβλέπει η νέα αρχιτεκτονική για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Όπως μας πήραν(;) τη Σχολή Νηπιαγωγών παλιά, δεν ενταχθήκαμε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων αργότερα, χάσαμε τη Σχολή Αστυφυλάκων πρόσφατα, έρχεται τώρα η ώρα του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής, το καμάρι και η αιχμή του δόρατος των κατακτήσεων του Νομού Καρδίτσας!!! (14.550 μόρια η βάση εισαγωγής σε αυτό το τμήμα- 17.500 μόρια περίπου,ο ανώτατος βαθμός εισαγωγής τα τελευταία χρόνια).
Το μήλον της Έριδος όλης της Θεσσαλίας!!! Όλοι το ήθελαν και το θέλουν. Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα. Γιατί;
Σε θέματα που αφορά το μέλλον της Καρδίτσας δεν χωρούν, ούτε η μικροπολιτική, ούτε προεκλογικά τερτίπια, ούτε προσωπικές στρατηγικές.

Όμως, σήμερα επιβάλλεται όλοι μας, όλη η Κοινωνία του Νομού Καρδίτσας με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και την εκκλησία μας να ηγηθεί μιας προσπάθειας διατήρησης τουλάχιστον των κεκτημένων.
Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής πρέπει να παραμείνει στην Καρδίτσα, γιατί είναι το στολίδι και το καμάρι της Θεσσαλίας και ένα από τα αξιολογότερα πανελλαδικά τμήματα ΤΕΙ!!!
Τότε η Σχολή Νηπιαγωγών, η ένταξη στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων.
Δύο μεγάλες ήττες για την Πνευματική ζωή του Νομού Καρδίτσας (και όχι μόνον).
Χθες η Σχολή Αστυφυλάκων. Σήμερα το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής.
Με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με φοιτητές πολύ υψηλού επιπέδου και πολλές προϋποθέσεις, με εργαστήρια και υποδομή, με αξιόλογο διδακτικό προσωπικό που σε λίγο καιρό θα έχει και νέους καθηγητές, αφού τρέχει η διαδικασία εκλογής.
Το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής διαθέτει μια ελκυστική ειδικότητα, σύγχρονη, μοντέρνα και καλύπτει άμεσες ανάγκες, της καθημερινότητας.
Κάνω έκκληση στην Ανοιχτή Κοινωνία των Πολιτών και στους φορείς να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν κάτω από την ενοποιό δύναμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμοθέου.
Η τοπική Εκκλησία να ηγηθεί της ενωτικής προσπάθειας διεκδίκησης και περιφρούρησης , να ζητήσει να συναντηθεί άμεσα η επιτροπή που θα δημιουργηθεί με τον Υπουργό Παιδείας, θέτοντας κόκκινες γραμμές.

Μοιράσου το άρθρο: